Στο Έλεος Της Κακοκαιρίας Το Παραλιακό Μέτωπο Κατερίνης. Άφαντοι Οι Αιρετοί Της Πόλης. (Βίντεο).

Μοιραστείτε το Άρθρο

Ενημερωμένο

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (11-10-2021).

 

Μετά το δημοσίευμα μου για το πλημμυρισμένο παραλιακό μέτωπο Κατερίνης από την βροχή, επισκέφθηκα επί τόπου την Παραλία και κατέγραψα του λόγου το ασφαλές.

Η κακοκαιρία που πλήττει τον Νομό μας έχει ως αποτέλεσμα τις καταστροφικές πλημμύρες σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης.

Τηλεφώνημα που μου έγινε στις 2:30 π.μ. περιέγραφε τις συνθήκες του παραλιακού μετώπου καθώς και την οργή που υπάρχει στους κατοίκους που βλέπουν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν.

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες των κατοίκων να βρεθεί κάποιος αιρετός του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας για βοήθεια, πέφτουν στο κενό εφόσον κανένα τηλέφωνο δεν απαντάει στις κλήσεις τους. Αφέθηκαν οι κάτοικοι στην μοίρα τους από την αδιαφορία και την ανευθυνότητα των αρμοδίων αιρετών, δίχως πολιτική προστασία. ΑΝΙΚΑΝΟΙ…!

Το δυστύχημα είναι ότι, παρόλο που γνώριζαν Δήμος και Αντιπεριφέρεια το κύμα κακοκαιρίας που θα κτυπούσε και τον Νομό μας, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι για τις καταστροφές της κακοκαιρίας, βρίσκονται εδώ και 4 ημέρες στην… Σερβία και γλεντούν στα μπουζούκια καλεσμένοι από γνωστό Σέρβο επιχειρηματία. Αληθεύει αυτό κύριε δήμαρχε Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο ή όχι;

*************

Δελτίο Τύπου του Δήμου Κατερίνης που ήρθε το πρωΐ στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι: “Το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ο μηχανισμός και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, επιχείρησαν όπου κρίθηκε απαραίτητο.” 

Όλη την διάρκεια όμως της νύχτας καμιά υπηρεσία, ούτε αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ούτε μηχανισμός και εμπλεκόμενες υπηρεσίες τού Δήμου Κατερίνης δέν υπήρχαν στην Παραλία για τα πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Αυτό αποδεικνύεται και από τις εικόνες τού ρεπορτάζ. Ποιός ψεύδεται και προσπαθεί να καλύψει την αδιαφορία των τοπικών αρχών;

Ακολουθεί το δελτίο τύπου τού Δήμου.

Δήμος Κατερίνης: Επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, εντοπίζονται τα προβλήματα, τα οποία προκάλεσαν αργά τη νύχτα ισχυρές βροχοπτώσεις στον Δήμο Κατερίνης. Ειδικότερα, ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη και πιο συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Παραλίας και στην Ολυμπιακή ήταν ιδιαίτερα μεγάλος και σε συνδυασμό με τον υψηλό κυματισμό εμπόδιζαν την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο. Προβλήματα καταγράφηκαν σε κανάλια στην περιοχή, καθώς και σε ισόγεια κτίσματα (οικίες, επιχειρήσεις).

Το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ο μηχανισμός και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, επιχείρησαν όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Η επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή στην οποία από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί ο Δήμος Κατερίνης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα  από την κακοκαιρία συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΒΙΝΤΕΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΔΩ

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο