ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΗΠΟΥ. ΤΟ ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) ΑΠΕΦΑΝΘΗ…

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (17-09-2020).

 

Πολύχρονη η «δίωξη» στον πρόεδρο της Κοινότητας Καλλιθέας Κατερίνης Βαγγέλη Κήπου από τον τέως δήμαρχο Κατερίνης -και νυν βουλευτή Πιερίας με την Ν.Δ.- Σάββα Χιονίδη.

Η υπόθεση έγινε ευρέως γνωστή στον λαό της Πιερίας από τα αποκλειστικά ρεπορτάζ μου στην διαδικτυακή Pieria.tv όπου όλον εκείνο τον καιρό παρακολουθούσα στενά την υπόθεση.

Ο κύριος Χιονίδης, θεώρησε ότι, επειδή ο κύριος Κήπου, που ήταν εκλεγμένος με την δημοτική παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» με επικεφαλής τον ίδιο τον Σάββα Χιονίδη, εφόσον κάποιες φορές ο κύριος Κήπου ήταν αντίθετος με αποφάσεις του τότε δημάρχου -διότι υποστήριζε και επεδίωκε τα καλύτερα για την Κοινότητα που υπηρετούσε-, ήταν καλύτερα να τον «ξεφορτωθεί» και με… ειδικές διαδικασίες τον διέγραψε από τον συνδυασμό και τον καθαίρεσε από πρόεδρο της Κοινότητας τοποθετώντας στην θέση του έναν… δικό του άνθρωπο, τον Κωνσταντίνο Πολυχρόνη.

Αυτή την πράξη του κυρίου Χιονίδη, ο Βαγγέλης Κήπου την θεώρησε παράνομη και καταχρηστική γι’ αυτό και αντιστάθηκε σε κάθε πρακτική τού κυρίου Χιονίδη όπου προσέβαλε με την καθαίρεση τόσο την προσωπικότητα τού κυρίου Κήπου όσο και την θέση του ώς εκλεγμένος -με τους περισσότερους σταυρούς- πρόεδρος Κοινότητας Καλλιθέας. Την καθαίρεση αυτή την υποστήριξε και ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ.Ιωάννης Σάββας αρνούμενος τις ενστάσεις που έκανε ο Ευάγγελος Κήπου.

Επειδή ο κύριος Κήπου, για όσους τον γνωρίζουν καλά, δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, δεν άφησε ούτε αυτή την αδικία σε βάρος του να περάσει. Με νόμιμες διαδικασίες έφτασε την υπόθεση μέχρι το ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας). Το ΣτΕ ερευνώντας τά στοιχεία του Βαγγέλη Κήπου και Σάββα Χιονίδη, απεφάνθη ότι η απόφαση Χιονίδη να διαγράψει και να αποπέμψει τον Ευάγγελο Κήπου από τον συνδυασμό και από πρόεδρο της Κοινότητας Καλλιθέας, ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΗ και κατά συνέπεια δικαιώνει τον κύριο Κήπου κατά τού κυρίου Χιονίδη αλλά και κατά τού συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κύριο Ιωάννη Σάββα ο οποίος αρνείτο να ακούσει τις ενστάσεις Κήπου και εμφανώς έγειρε την πλάστιγγα τού «δικαίου» στον Σάββα Χιονίδη.

Δύσκολες λοιπόν οι ώρες για τους εμπλεκόμενους Χιονίδη και Σία μετά από την απόφαση κόλαφο του ΣτΕ.

Τί θα πράξει στην συνέχεια ο κύριος Κήπου;

  • Θα στραφεί εναντίον όλων των εμπλεκομένων που υπέγραψαν την παράνομη και καταχρηστική διαγραφή του;
  • Θα κάνει αγωγές και μηνύσεις;
  • Θα ζητήσει διαφυγόντα κέρδη από τα δύο και πλέον έτη παράνομης διαγραφής του όπου και τους μισθούς αυτούς τους έλαβε ο τοποθετηθείς ως πρόεδρος από τον Χιονίδη κύριος Πολυχρόνης;

Προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο κύριος Κήπου αλλά σίγουρα θα «κτυπήσει» στην κατάλληλη ώρα για να ολοκληρωθεί η δικαίωση του, να αποκατασταθεί το όνομά του και ηθικά να ικανοποιηθεί.

Ακολουθεί η απόφαση τού ΣτΕ όπου δημοσιεύεται αποκλειστικά και για πρώτη φορά από την Pieria.tv που πληροφορούσε συνεχώς τον λαό της Πιερίας και όχι μόνο, για την παράνομη συμπεριφορά του κυρίου Σάββα Χιονίδη και των συν αυτώ.

Για καλύτερη κατανόηση της υπόθεσης Χιονίδη – Κήπου, μπορείτε από τα παρακάτω λίνκ να δείτε όλα τα ρεπορτάζ μου που αφορούν την πολυετή διαμάχη που άρχισε ο κύριος Χιονίδης.

Σημειώνω ότι, ως βουλευτής Ν.Δ. Πιερίας πλέον ο κύριος Χιονίδης, δεν έχει βουλευτική ασυλία εφόσον η Βουλή ψήφισε την άρση αυτής για δικαστικές υποθέσεις του που εκκρεμούν.

Θα επιδιώξω μια διαδικτυακή συνέντευξη με τον κύριο Ευάγγελο Κήπου εφόσον έχει πολλά να πει διότι πολλά θα τον ρωτήσω.

Επίσης, περισσότερα βίντεο και ΕΔΩ.

************************

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

 

©www.Pieria.tv – 2020

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2020
Μοιραστείτε το Άρθρο