ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(06/03/2018)

 

Παρά την απαγόρευση τού τσιγάρου σε κλειστούς και Δημόσιους χώρους από το Υπουργείο Υγείας, με ειδικό αντικαπνιστικό Νόμο που προβλέπει πρόστιμα από 50€ ως 10.000€, αρκετοί καπνιστές πολίτες απαξιούν τον Νόμο και επιβάλουν το πάθος τους ενάντια στους μη καπνιστές.

Πώς όμως να κατηγορήσουμε μόνο τον απλό πολίτη όταν οι αιρετοί γράφουν τον Νόμο στα παλαιά των υποδημάτων τους και δεν λογαριάζουν ούτε Νόμους ούτε ήθη χρηστά;

Πρόσφατα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κράτησαν ώς πρώτο θέμα τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου που αισθάνθηκε μ@λ@κ@ς (όπως δήλωσε) την στιγμή που ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κάπνιζε δημόσια σε κλειστό χώρο από την στιγμή που ο δήμαρχος κάνει αγώνα κατά του καπνίσματος στον Δήμο του.

Έγραψε σχετικά στην σελίδα του στο Facebook τα εξής:

«Όταν πραγματικά νιώθεις μαλάκας που προσπαθείς να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό… Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε μία άλλη χώρα, όταν ένας υπουργός απροκάλυπτα παραβίαζε το νόμο αλλά και τις εγκυκλίους άλλου του συναδέλφου, η παραίτηση θα ήταν μονόδρομος. Αλλά ξέχασα… Είμαστε στην Ελλάδα».

Με αφορμή την εν λόγω ανάρτηση, υπενθυμίζω ότι δεν παρανομεί μόνον ο Σπίρτζης, αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες παρανομούν, όπως οι Μουζάλας, Πολάκης, και άλλοι που τούς είδαμε καπνίζοντας δημοσίως.

Πέραν αυτών, και η πόλη μας η Κατερίνη έχει την «τιμητική» της στην παρανομία. Όπως δημοσίευσα σε ειδικά ρεπορτάζ για τους αιρετούς μας που καταντούν «τεκέ» τους δημόσιους χώρους, όπως το Δημαρχείο και το Νομαρχιακό κτήριο, έτσι επαναφέρω στην μνήμη σας του λόγου το ασφαλές με αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό.

Κάποτε λοιπόν θα πρέπει να πέσουν βαριές οι «καμπάνες» στους παρανομούντες με μηνύσεις κατ’ αυτών, μήπως και η βλακεία τους γίνει αρετή. Έτσι… χάριν του Νόμου!!!

 

www.Pieria.tv

©2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο