ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(18-06-2019)

 

Μας βεβαίωνε (και εκόπτετο) ο απερχόμενος δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ότι δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα ώς βουλευτής τής Ν.Δ. για την Πιερία και μάλιστα κατηγορούσε για Fake news όσους το υποστήριζαν δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον Δήμο Κατερίνης και ότι αυτό τό έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή της θητείας του.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη τύπου τον Σεπτέμβριο τού 2018 (όπου εσκεμμένα με απέκλεισαν από την συνέντευξη και δέν με κάλεσαν ώς δημοσιογράφο ενώ έκανα επιστολή διαμαρτυρίας που θα φτάσει τελικά στην Αποκεντρωμένη εφόσον δέν μου απάντησαν μέχρι σήμερα), ο Σάββας Χιονίδης είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει κανένα χρίσμα της ΝΔ, υπάρχουν απλώς αεριτζήδες που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με θεσμούς και κόμματα».

«Μερικούς τους βολεύει και κάνουν το άπαν δημιουργώντας φήμες, ότι εγώ ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος βουλευτής, ενδιαφέρομαι να είμαι… δεν ξέρω τι άλλο. Κάποια στιγμή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Και όμως…! Αληθεύει ότι «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και αυτό το ψέμα το έχει «ψωμοτύρι» ο κύριος Χιονίδης άσχετα που παρουσιάζει ένα πρόσωπο επίγειου «αγγέλου».

Ο Ψεύτης απερχόμενος δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ

Θρίλερ κατάντησε ο κατάλογος υποψηφίων τής ΝΔ Πιερίας, με κάποια δημοσιεύματα να συγκαταλέγουν τον απερχόμενο δήμαρχο Κατερίνης στους υποψηφίους βουλευτές ενώ άλλα τον αγνοούν. Τελικά, μετά την επίσημη δημοσιοποίηση των υποψηφίων Πιερίας από την Νέα Δημοκρατία, ο Σάββας Χιονίδης είναι μέσα στην 6άδα η οποία αποτελείται από τά εξής ονόματα:

  • Σπύρος Κουλκουδίνας, φαρμακοποιός
  • Άννα Μάνη, δικηγόρος
  • Ξενοφώντας Μπαραλιάκος, οικονομολόγος
  • Έφη Μπάσδρα, καθηγήτρια ΑΕΙ
  • Θεόδωρος Τόνας, δικηγόρος
  • Σάββας Χιονίδης, πολιτικός μηχανικός (δέν γνωρίζω γιατί αποφεύγεται η αναφορά ώς τέως δήμαρχος Κατερίνης και μάλιστα ηττημένος)

Υπάρχει όμως παρασκήνιο στην υπόθεση «υποψήφιος βουλευτής»;

Εάν υπάρχει ή όχι θα το δούμε μετά τις εκλογές εάν και εφόσον εκλεγεί ο Σάββας Χιονίδης βουλευτής τής ΝΔ, πράγμα αμφίβολο σύμφωνα και με την απόρριψη των ψηφοφόρων στον κύριο Χιονίδη για μια εκ νέου θητεία στον Δήμο Κατερίνης. Θα τον ψηφίσουν τελικά για βουλευτή;

Ο αντίπαλος τού Σάββα Χιονίδη για την Δημαρχία Κατερίνης ήταν ο Κώστας Κουκοδήμος, εκλεγμένος βουλευτής τής Νέας Δημοκρατίας, όπου και εξελέγη νέος δήμαρχος. Στο ίδιο Κόμμα θέτει υποψηφιότητα και ο Σάββας Χιονίδης, και αυτό αποδεικνύει τον εμπαιγμό και την υποτίμηση τής νοημοσύνης τού ψηφοφόρου. Στις Δημοτικές Εκλογές καλούσαν αμφότεροι οι υποψήφιοι να καταψηφίσουν τον αντίπαλό τους και να τον στείλουν στα τάρταρα, όπερ και εγένετο για τον Σάββα Χιονίδη.

Χιονίδης όμως και Κουκοδήμος ανήκουν στην Νέα Δημοκρατία και τώρα καλούνται οι ίδιοι ψηφοφόροι να εκλέξουν ώς βουλευτή αυτόν που απέρριψαν ώς δήμαρχο. «Άγρια Δύση» όλο αυτό το σκηνικό!

Το ζητούμενο όμως είναι, και αυτό χρίζει ψυχιατρικής ερμηνείας, με την έννοια τής ανάλυσης και όχι τής ασθένειας, πώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε στους κόλπους τής Νέας Δημοκρατίας τον Σάββα Χιονίδη από την στιγμή που στην επίσκεψη του στην Κατερίνη απαξίωσε τον δήμαρχο και δεν τον κάλεσε στα γεύματα του ούτε και συναντήθηκε μαζί του στο Δημαρχείο, ενώ τώρα εναγκαλίζονται; Τί άλλαξε από τότε; Πέραν τούτου, εάν θα πληρώσει πολιτικά την επιλογή του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα το δείξει η κάλπη.

Έρχομαι τώρα στο ρεζουμέ τής υπόθεσης!!!

Ο νέος δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους ότι δεν θα παραλάβει την Δημαρχία εάν πρώτα δεν βάλει ορκωτούς λογιστές να κάνουν φύλο και φτερό τά οικονομικά τού Δήμου, υπαινισσόμενος ότι πιθανόν να υπάρχουν οικονομικές ατασθαλίες στον Δήμο.

Δεν λησμονούμε κάποια σκάνδαλα (σε εισαγωγικά η μη) όπως είναι η Ολυμπιάδα Κορινού, οι παράνομες αμμοληψίες τού ποταμού Πέλεκα, το ανύπαρκτο WiFi, το νέο Πολιτιστικό Κέντρο, το Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας, και τόσα άλλα που έσυραν και σύρουν τον δήμαρχο και τον Δήμο στις δικαστικές αίθουσες, καθώς και η μήνυση τού ίδιου τού Κώστα Κουκοδήμου κατά τού Σάββα Χιονίδη για συκοφαντική δυσφήμιση, μήνυση την οποίαν εικάζεται ότι… απέσυρε(!) ο κύριος Κουκοδήμος.

Τα πηγαδάκια μιλούν για κίνηση απόγνωσης τού κυρίου Χιονίδη με την υποψηφιότητα του, μήπως και εκλεγεί βουλευτής για να ωφεληθεί την βουλευτική ασυλία. Δηλαδή, μια βουλευτική ασυλία είναι ικανή να προστατέψει κάποιον από τυχόν ευθύνες του προτού εκλεγεί βουλευτής; Εάν ισχύει αυτό, είναι άδικος ο λαός να στείλει τον Νομοθέτη στον αγύριστο και να αντιδράσει όπως αυτός θεωρεί;

Από την άλλη όψη τού νομίσματος, γιατί αιωρείται στον λαό τής Πιερίας αυτή η άποψη -και η μομφή αν προτιμάτε- κατά τού κυρίου Χιονίδη; Γιατί δεν περιμένουμε την ενέργεια τού Κώστα Κουκοδήμου με τους ορκωτούς λογιστές (εάν έχει το θάρρος να το κάνει) για να δούμε επιτέλους τί εννοεί ο νέος δήμαρχος και αν υπάρχει σκάνδαλο; Δεν θα πρέπει άραγε να παραδοθεί ο κύριος Χιονίδης λευκός στην κοινωνία εάν δεν βρεθεί κάτι εναντίον του, ή να παραδοθεί στην δικαιοσύνη εάν όντως κάτι μεμπτό τον βαρύνει;

Πέραν τούτου όμως, εάν τυχόν εκλεγεί ο κύριος Χιονίδης βουλευτής τής ΝΔ, υπάρχουν αφελείς που θα πιστέψουν ότι το κόμμα θα αφήσει τόν Κώστα Κουκοδήμο να κάνει έρευνα για τά οικονομικά τού Δήμου Κατερίνης επί δημαρχίας Σάββα Χιονίδη;

Τέτοιες πιθανές αψυχολόγητες -ή εσκεμμένες- ενέργειες τού αρχηγού τής Νέας Δημοκρατίας να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της και τον ηττημένο δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, ανάγκασε «τα όργανα να αρχίσουν» αρχής γενομένης με την παραίτηση από το Κόμμα τής ΝΔ τού παλαίμαχου Νεοδημοκράτη Δημήτρη Μπέη από την Κατερίνη, διαμαρτυρόμενος εμμέσως για την απόρριψη του από υποψήφιο βουλευτή, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι: «Η ΝΔ συνεχίζει να «τρώει» τα παιδιά της».

Ο ηττημένος δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης καλεί σε κοινή σύσκεψη τούς εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων που μετέχουν στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου με την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για τις εθνικές εκλογές της 07ης Ιουλίου

Καλούνται οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων που μετέχουν στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, σε κοινή σύσκεψη (συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής), την Δευτέρα 24/06/2019 στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Κατερίνης).

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, θα συζητηθούν οι κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Κατερίνης, ενώ θα ληφθεί απόφαση, σχετικά με την κατανομή των χώρων του Δήμου, τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών από τα Κόμματα και τους Συνασπισμούς των Κομμάτων, καθώς και τις σχετικές διατάξεις για τις ανάγκες προβολής τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών, όπως περιγράφονται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης

 

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, ότι, παρόλο που ο ηττημένος δήμαρχος Σάββας Χιονίδης έδωσε το στίγμα τής συνεργασίας με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο, όταν ο δεύτερος έκανε αίτηση για παραχώρηση ενός γραφείου στον Δήμο για να προετοιμαστεί με τους συνεργάτες του να αναλάβει καθήκοντα, ο ηττημένος Σάββας Χιονίδης τού το αρνήθηκε δημιουργώντας έτσι κλίμα «εκδίκησης» για την συντριπτική του ήττα προσπαθώντας να κάνει δύσκολα τά πράγματα τής παράδοσης τού Δήμου. Αυτή η ενέργεια τού ηττημένου κυρίου Χιονίδη δυσαρέστησε τον νικητή των δημοτικών εκλογών Κώστα Κουκοδήμο και αναγκάζεται να συσκέπτεται με τους συνεργάτες του και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών τού Δήμου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου.

Απαράδεκτος και εκδικητικός ο υποψήφιος πλέον βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία Σάββας Χιονίδης.

Ακούς Κυριάκο Μητσοτάκη;;; Μήπως μετανιώσεις για κάποιες κακές σου επιλογές; Ο λαός δεν ξεχνά (τί σημαίνει Δεξιά).

Αλήθεια, μήπως το αγαπημένο παιδί τής Ντόρας Μπακογιάννη και Κυριάκου Μητσοτάκη, Λευτέρης Μωϋσιάδης, ο συνεργάτης τού Χιονίδη που έπαιρνε απευθείας αναθέσεις από την Πιερία πολλών χιλιάδων ευρώ, έχει κάποια σχέση με τον «αρραβώνα» Χιονίδη-Μητσοτάκη και την υποψηφιότητα του; Απορία εκφράζω…

ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ…

 

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο