ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ – ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(19/06/2018)

 

Δια στόματος τής βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυς Σκούφα ακούσαμε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 στα πλαίσια της 8ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας & Κεντρικής Μακεδονίας, ότι, μέχρι το τέλος τού έτους 2017, θα κατατεθεί στην Βουλή ο Ιδρυτικός Νόμος για την ίδρυση Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, και σύμφωνα με την κα Σκούφα: «Η Τράπεζα αυτή θα ενισχύσει τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν μπορούν να δανειστούν χρήματα από τις συστημικές τράπεζες».

ΔΕΙΤΕ το βίντεο ΕΔΩ.

Ο καιρός πέρασε, και στις 11 Ιανουαρίου 2018, μετά την εκπνοή τής υπόσχεσης, επικοινώνησα ηλεκτρονικά με την κυρία Σκούφα να ρωτήσω γιατί δεν υλοποιήθηκε η υπόσχεση τής κυβέρνησης. Η κυρία Σκούφα μού απάντησε με έναν σύνδεσμο (Link) που με παρέπεμπε στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου ο οποίος δήλωνε ότι μέχρι το τέλος τού Ιουνίου 2018 θα λειτουργήσει η Αναπτυξιακή Τράπεζα, τονίζοντας παράλληλα ότι: «Ήμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει Αναπτυξιακή Τράπεζα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το άρθρο ΕΔΩ.

Στον Ιούνιο απομένουν μόλις 10 ημέρες για την εκπνοή του και τράπεζα δεν είδαμε.

Παραμένει λοιπόν το ερώτημα:

  • Γιατί αυτή η τακτική των υποσχέσεων και μη εκπληρώσεων αυτών;
  • Έως πότε θα εμπαίζεται ο λαός με ψεύδη και «όνειρα θερινής νυκτός»;
  • Έως πότε οι επιχειρηματίες θα είναι έρμαια των συστημικών τραπεζών;

Σημειώνω ότι, ο σύνδεσμος που η κυρία Σκούφα με παρέπεμψε στις 11 Ιανουαρίου με τις υποσχέσεις του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ τότε λειτουργούσε, τώρα είναι πλέον ανενεργός(!!!), και είναι ο εξής: https://www.sofokleousin.gr/archives/369856.html

Επικοινώνησα σήμερα ηλεκτρονικά με την κυρία Σκούφα για περεταίρω πληροφορίες, ώς εξής:

Κυρία Σκούφα, στα πλαίσια νέου άρθρου μου για την πολλά υποσχόμενη Αναπτυξιακή Ελληνική Τράπεζα από την κυβέρνηση σας, όπως δηλώσατε δημόσια το 2017, και με την υπόσχεση τού υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου ότι μέχρι το τέλος τού Ιουνίου θα λειτουργήσει, παρακαλώ να με πληροφορήσετε, σήμερα εάν γίνεται, εάν δημιουργήθηκε η Τράπεζα αυτή και λειτουργεί, για να μπορώ να δημοσιεύσω το άρθρο.

Ευχαριστώ

Γιώργος Οικονομίδης,

Pieria.tv

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κας ΣΚΟΥΦΑ:

Κύριε Οικονομίδη καλησπέρα! Για οτιδήποτε σχετικό με το θέμα χρειάζεστε, παρακαλώ επικοινωνείτε με τον κ. Ορνιθόπουλο, ο οποίος διατελεί κι εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Ευχαριστώ.

Επικοινώνησα και με τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με το ίδιο σχεδόν μήνυμα:

Η απάντηση του; «ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ» (όταν και εάν απαντήσει θα δημοσιευθεί εδώ).

Υ.Γ.: Απάντηση έλαβα από το Γραφείο Τύπου τού Σύριζα Πιερίας σήμερα 20/06/2018 στις 1.05 το πρωΐ λέγοντας μου: “Θα σας ενημερώσω έως τέλος της εβδομάδας”, ενώ απάντησα ώς εξής: “Το άρθρο δημοσιεύτηκε και όταν λάβουμε την ενημέρωση (που δυστυχώς σε 5 ημέρες, κάτι που είναι πρωτάκουστο για Γραφείο Τύπου) θα την συμπεριλάβουμε στο άρθρο”.

 

20.06.2018 (μεσημέρι)

Ήλθε απάντηση με ένα μεγάλο κείμενο που περισσότερο περιέγραφε τί είναι η εν λόγω Τράπεζα και όχι πότε θα ιδρυθεί. Σε μιά παράγραφο του κειμένου διαβάζουμε τά εξής: 

«Μάλιστα στο επόμενο διάστημα, θα ζητηθεί και η εκδήλωση δεσμευτικού ενδιαφέροντος, προκειμένου έως το Σεπτέμβριο να έχει ιδρυθεί».

Από τέλη Ιουνίου δίδεται παράταση έως τον Σεπτέμβριο και κατά συνέπεια, εν αναμονή τής ίδρυσης, πολλοί επιχειρηματίες και μικρομεσαίοι περιμένουν αυτή την τράπεζα που ομολογουμένως θα λύσει πολλά επιχειρηματικά προβλήματα και κωλύματα.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

 

© www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο