ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copyτου Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 11/09/2017)

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η αερογέφυρα του Κορινού θα παραδοθεί στην προκαθορισμένη ημερομηνία, αυτό δυστυχώς δέν ήταν εφικτό, με αποτέλεσμα, εκτός από την οικονομική καταστροφή των επαγγελματιών τού τουρισμού που είδαν να λιγοστεύουν οι επισκέπτες κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, έχουμε τώρα και την παντελή ταλαιπωρία των μαθητών με την σημερινή έναρξη τής σχολικής χρονιάς.

Λόγω της κλειστής γέφυρας οι μαθητές τών γύρω χωριών είναι αναγκασμένοι να διανύουν διπλάσια χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο τους στον Κορινό Πιερίας.

Η γέφυρα πιθανόν να παραδοθεί σε χρήση το αργότερο έως τις 25 Σεπτεμβρίου όπως με διαβεβαίωσε η υπεύθυνη τύπου τής Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κυρία Ζαβρίδου. Απ’ ότι όμως παρατηρούμε οι εργασίες γίνονται με ρυθμούς χελώνας και πιθανότατα να εξακολουθήσει ο αποκλεισμός και πέραν του Σεπτεμβρίου.

Η πρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Κορινού κυρία Αικατερίνη Φουστάνα, μάς έστειλε με δελτίο τύπου επιστολή διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του κόμβου Κορινού, όπου και ακολουθεί:

“Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Κορινού εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του κόμβου του Κορινού, στα πλαίσια των εργασιών συντήρησης που γίνονται από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου». Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση της γέφυρας σε κυκλοφορία ως τις 31 Αυγούστου, η γέφυρα παραμένει κλειστή λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα μετακίνησης στο 1/3 περίπου των μαθητών του σχολείου οι οποίοι προέρχονται από τις Τοπικές Κοινότητες Νέας Τραπεζούντας, Κάτω Αγίου Ιωάννη, Κούκου και Σεβαστής, καθώς είναι υποχρεωμένοι να διανύουν καθημερινά διπλάσια χιλιομετρική απόσταση. Επιπροσθέτως επιμηκύνεται ο χρόνος που απαιτείται για την πρόσβασή τους στο σχολείο καθώς αναγκάζονται να ξυπνούν καθημερινά νωρίτερα από τις 6 το πρωί και να επιστρέφουν κατάκοποι στα σπίτια τους μετά τις τρεις το μεσημέρι.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημα καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την  ημερομηνία παράδοσης της γέφυρας του Κορινού στην κυκλοφορία καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της διοίκησης της εκπαίδευσης  να παρέμβει άμεσα στους υπεύθυνους της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και να απαιτήσει τη συμμόρφωσή τους στις αρχικές δεσμεύσεις που ανέλαβαν. Οι δυσμενείς επιπτώσεις που υπέστη η τοπική κοινωνία της περιοχής μας από τον συγκοινωνιακό της αποκλεισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να τερματιστούν άμεσα και να διασφαλιστεί στην πράξη η ισότητα των ευκαιριών στην εκπαίδευση με την ασφαλή και γρήγορη μεταφορά όλων των μαθητών από τις Τοπικές Κοινότητες στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου-ΓΕΛ Κορινού”.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             

Ρούζου-Φουστάνα Αικατερίνη

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο