«Εκτός προδιαγραφών οδοποιΐας και ασφάλειας» ο πρώην κόμβος Κορινού σύμφωνα με την Μπέττυ Σκούφα.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Γιώργος Οικονομίδης Pieria.tv - Copy (2)Του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(Πρώτη δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2017)

Σε σχετικό άρθρο μου για την κατάργηση τού κόμβου Κορινού από την ανακατασκευή τής αερογέφυρας του, ρώτησα για την αιτία κατάργησης την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για να πάρω την απάντηση ότι υπήρξε απόφαση τού Δημοσίου και δόθηκε εντολή στην κατασκευάστρια εταιρία να καταργήσει πλήρως τον επί σειρά ετών κόμβο τής Νέας Εθνικής Οδού που οδηγεί στον Κορινό από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, από τον Κορινό διέρχεται η Εθνική Οδός Ε75.

Επειδή η εντολή δόθηκε από το Δημόσιο, απευθύνθηκα για περαιτέρω διευκρινήσεις στην βουλεύτρια τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, ζητώντας και την επίσημη θέση τής κυβέρνησης και κατά συνέπεια του Δημοσίου.

Η απάντηση τής κυρίας Σκούφα ήταν ότι εξαρχής προβλεπόταν κατασκευή νέου ημικόμβου (Βόρειος Ανισόπεδος Κόμβος Κατερίνης) που θα οδηγεί στον Κορινό από την ΠΕΟ (Παλαιά Εθνική Οδό).

Αυτό όμως που μου προξένησε απορία, ήταν η δήλωση της Βουλεύτριας μας, λέγοντας μου ότι, μετά από ειδική μελέτη που έγινε με έλεγχο για την Οδική ασφάλεια, απεδείχθη ότι, η επί σειρά ετών ράμπα, ή κόμβος (έξοδος) προς τον Κορινό, «ήταν εκτός προδιαγραφών οδοποιΐας και ασφάλειας». Δηλαδή, οι προηγούμενες μελέτες (εάν έγιναν) από τις διάφορες κυβερνήσεις, επέτρεπαν παρανόμως να υπάρχει αυτή η έξοδος για τον Κορινό ενώ εγκυμονούσε κίνδυνο για τούς οδηγούς;;;!!!

Συγκεκριμένα, η επίσημα απάντηση τής κυρίας Σκούφα στην ερώτησή μου, είναι η ακόλουθη:

From: Ελισσάβετ-Μπέττυ Σκούφα

Date: 6/11/2017 11:04:23 πμ

To: pieria.tv

Subject: Κόμβος Κορινού

 

Η σύμβαση προέβλεπε εξαρχής κατασκευή ημικόμβου, οπότε δεν άλλαξε κάτι στην πορεία του έργου.

  1. Οι κινήσεις που προέβλεπε η σύμβαση ήταν: από και προς Θεσσαλονίκη
  2. Συμπληρωματικά και για να απαντηθεί το ερώτημα «γιατί δεν κρατάτε τη ράμπα από Αθήνα ανοιχτή», έγινε ειδική μελέτη (Έλεγχος Οδικής Ασφάλειας) που απέδειξε ότι η συγκεκριμένη ράμπα ήταν εκτός προδιαγραφών οδοποιίας και ασφαλείας
  3. Η κυκλοφορία από και προς Αθήνα εξυπηρετείται από τον Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο Κατερίνης (ΒΑΚ) -περ. 6 χλμ απόσταση από ΠΕΟ
  4. Η σήμανση στον ΒΑΚ θα ενισχυθεί με πρόσθετες ταμπέλες για Κορινό. Η τοποθέτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 20/11.

Πολύ θα θέλαμε όμως να γνωρίζουμε επακριβώς, ποιος κίνδυνος υπήρχε στην εν λόγω ράμπα για να φτάσει το Δημόσιο στην απόφαση κατάργησής της; Σύμφωνα με τα δεδομένα τού κόμβου, όπου όλα αυτά τα έτη από την κατασκευή του, χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια αυτοκίνητα τον χρησιμοποίησαν, δεν φάνηκε να υπάρχει κίνδυνος οδοποιΐας και ασφάλειας.

Μήπως τελικά κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την κατάργησή του;

Αν και υπάρχει διαβεβαίωση από τους αρμόδιους φορείς σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο τού Δήμου Κατερίνης, ότι δεν πρόκειται να στηθούν διόδια στο σημείο εκείνο (όταν θέλησαν να γκρεμίσουν την αερογέφυρα και να κτίσουν άλλη), απομένει να δούμε κατά πόσον θα κρατήσουν αυτή την υπόσχεση, διότι στις μέρες μας τά νέα διόδια σε διάφορα σημεία… «οργιάζουν»!

Για το θέμα τής «εκτός προδιαγραφών οδοποιΐας και ασφάλειας» τού κόμβου από την ειδική μελέτη τού Δημοσίου, ζήτησα περεταίρω διευκρινίσεις από την κυρία Σκούφα, η οποία όμως έως και τώρα που δημοσιεύω το άρθρο μου, δεν απάντησε.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο