Η Θέση Του Δήμου Κατερίνης Για Τις Πλημμύρες Στην Παραλία.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (11-10-2021).

 

Μετά από τά ρεπορτάζ μου για τις πλημμύρες λόγω βροχόπτωσης στην Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης, στις 11/10/2021 ( 1 και 2 ), επικοινώνησα πρίν από λίγο με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Κυριακίδη, όπου και μού δήλωσε τά εξής: ότι, «Όποιος με ενημέρωσε ότι στην Παραλία δεν υπήρχαν συνεργεία του Δήμου ψεύδεται ασυστόλως! Συνεργεία υπήρχαν όλη νύχτα και ενεργούσαν στην διάνοιξη των καναλιών. Η θάλασσα φούσκωσε και ήταν ψηλότερα από τον δρόμο με συνέπεια οι πλημμύρες να καλύψουν το οδόστρωμα. Πέραν τούτου, δημοπρατήθηκε το αντιπλημμυρικό έργο και αναμένεται ο εργολάβος να αρχίσει τις εργασίες».

Όλα καλά μέχρι εδώ, πέρα του ότι με βροχές και χειμώνα τί εργασίες θα κάνει ο εργολάβος μόνο αυτός το γνωρίζει, το ότι δεν υπήρχε όμως συνεργείο του Δήμου στην Παραλία, μέσα στον οικισμό να καθαρίζει τά φρεάτια και ότι άλλο χρειαζόντουσαν οι κάτοικοι, το επιβεβαίωσα με το βίντεο μου όπου γύρισα σχεδόν όλο τον οικισμό. «Τα συνεργεία επιχειρούσαν στα κανάλια», μου είπε ο Γιώργος Κυριακίδης, «τι να έκαναν μέσα στον οικισμό; Να έδειχναν την ύπαρξη τους μόνο;»

Ο αντιδήμαρχος επιβεβαίωσε και την πληροφορία μου ότι κλιμάκιο του Δήμου βρισκόταν στην Σερβία αυτές τις ημέρες που γνώριζαν ότι επέρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα, και επέστρεψαν σήμερα το πρωΐ 11/10/2021. Ήταν καλεσμένοι στα πλαίσια πρόσκλησης του Δήμου της πόλης. Δικές μου πληροφορίες όμως λένε ότι προσεκλήθησαν και φιλοξενήθηκαν από πολιτικό και επιχειρηματία της Σερβίας που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στην πόλη μας. Ίσως μάθουμε αργότερα πού πραγματικά στόχευε η πρόσκληση αυτή, και εάν θα υπάρξει… «δούναι και λαβείν»! Μεταξύ των Δήμων δηλαδή. Εκτός εάν…

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο