ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΠΙΤΣΑ ΜΑΚΡΙΔΟΥ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ.

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης 

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος) 

www.Pieria.tv (14 Μαΐου 2019)

 

Με τον αριθμό 21 στον κατάλογο, η αντιδήμαρχος τού Δήμου Κατερίνης Παρθένα (Πιπίτσα) Μακρίδου, και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον δήμαρχο Σάββα Χιονίδη (συνδυασμός “Πολίτες σε δράση”), ανέβηκε σήμερα (14/05/2019) στο εδώλιο τού κατηγορουμένου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης για ποινική της υπόθεση όπου ζημιώθηκε το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης την εποχή που ήταν πρόεδρος.

Η κυρία Μακρίδου, άρχισε να συμμορφώνεται στα καθήκοντα της μετά από έγγραφο της Αποκεντρωμένης στις 15 Νοεμβρίου 2016 με αρ. Πρωτ:. 9431 ότι άρχισε εις βάρος της έρευνα για αστική ευθύνη αιρετών.

Μεταξύ άλλων των συστάσεων τής Αποκεντρωμένης στην Πιπίτσα Μακρίδου, ώς προέδρου τού Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, είναι και τά παρακάτω που αναγράφονται στο έγγραφο τής 1ης Δεκεμβρίου 2015 με Αρ. Πρωτοκόλλου 10728:

«… αναπέμπεται ο προϋπολογισμός εσόδων εξόδων οικονομικού έτους 2016, διότι καταρτίστηκε κατά παράβαση της ανωτέρω (α) σχετικής σε συνδυασμό με τη (β) όμοια και ειδικότερα:

1.Παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από το εγκεκριμένο κωδικολόγο της ΚΥΑ (Αρθ.2 παρ.1)

2.Ο Π/Υ δεν εμφανίζεται όπως περιγράφεται στο άρθρο 5 της ΚΥΑ κι επίσης δεν έγινε σωστή κατανομή της ομάδας 8 σε όλες τις υπηρεσίες.

3.Δεν απεστάλησαν τα Στατιστικά Δελτία για το μήνα αναφοράς κατάρτιση του προϋπολογισμού (παράβαση παρ.Β4 της ΚΥΑ και της παρ.ΣΤ της αριθ.41 εγκυκλίου)

4.Αναιτιολόγητη εισηγητική έκθεση (αυξήσεις εσόδων-εξόδων παράβαση άρθρου 1της ΚΥΑ)

5.Δεν αιτιολογήθηκε η διόρθωση των ανάλογων ΚΑΕ όπως υπέδειξε το Παρατηρητήριο…

κ.λ.π.

Ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ήταν ενήμερος για την κατάσταση αυτή τής αντιδημάρχου του, σύμφωνα με το έγγραφο τής ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ με ημερ/νία 31 Οκτωβρίου 2016 και Αρ. Πρωτ.:οικ.9210. Παρόλα αυτά ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης την Πιπίτσα Μακρίδου την συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο του ενώ παραμένει και αντιδήμαρχος. Σήμερα η κυρία Μακρίδου κάθισε στο εδώλιο τού κατηγορουμένου.

Ο κατάλογος με το όνομα τής Παρθένας (Πιπίτσα) Μακρίδου.

Στην αίθουσα, από νωρίς το πρωΐ, βρέθηκα και εγώ για την εξέλιξη τής υπόθεσης, ώς ο μόνος που έβγαλα το θέμα τής δίκης στην δημοσιότητα, και ερχόμενη η κυρία Μακρίδου και βλέποντας με, με ρώτησε ειρωνικά: «Για ‘μένα ήρθες εσύ»; Για ‘σένα, της λέω, και κούνησε απαξιωτικά την κεφαλή της.

Η κυρία Μακρίδου όταν καλέστηκε στο εδώλιο, ζήτησε αναβολή τής δίκης, και παρόλο που όλοι οι κληθέντες μάρτυρες προσήλθαν στην αίθουσα, η πρόεδρος τής έδρας έδωσε αναβολή στην υπόθεση για τις 8 Απριλίου 2020, δίχως περαιτέρω κλήτευση της.

Υπενθυμίζω ότι η Πιπίτσα Μακρίδου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» τού Σάββα Χιονίδη ενώ η… αναμενόμενη αναβολή τής δίκης συμβάλει στο μη κόλλημα τής υποψηφιότητας της, εφόσον οι αυτοδιοικητικές εκλογές γίνονται σε… λίγες ημέρες από σήμερα!!!

Η Πιπίτσα Μακρίδου την ώρα που αποχωρεί από το Δικαστικό Μέγαρο μετά την αναβολή τής δίκης της.

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο