ΜΠΑΡΑΖ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΗΠΟΥ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(27/12/2017)

 

«ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ»

Με εξώδικη διαδικασία ενημερώθηκε ο πρόεδρος τής Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας Δήμου Κατερίνης Ευάγγελος Κήπου, ότι καθαιρείται από τη θέση τού προέδρου τής Κοινότητας και διορίζεται πρόεδρος το μέλος τού τοπικού συμβουλίου Καλλιθέας Κώστας Πολυχρόνης.

Η ενέργεια αυτή τού δημάρχου Κατερίνης κυρίου Σάββα Χιονίδη να διαγράψει τον κύριο Κήπου από τον δημοτικό συνδυασμό «Πολίτες σε δράση» με επί κεφαλής τον ίδιο τον δήμαρχο, για τον λόγο ότι ο Βαγγέλης Κήπου ασκεί ανοικτή κριτική στις -εσκεμμένες όπως κατηγορείται- ελλείψεις και παραλήψεις του δημάρχου πρός την Κοινότητα τής Καλλιθέας, είναι παράνομη και αντιδημοκρατική.

Επανειλημμένως ο κύριος Κήπου ζήτησε επίσημο έγγραφο τής διαγραφής του από τον δήμαρχο Κατερίνης αλλά ο δήμαρχος σιωπά και δεν προβαίνει στην αποστολή επίσημου εγγράφου γνωρίζοντας προφανώς ότι η αψυχολόγητη ενέργειά του για την διαγραφή δεν στέκει με τον Νόμο. Τώρα πλέον είναι αργά, διότι το «νερό μπήκε στ’ αυλάκι» και ο κύριος Κήπου δια τής νομίμου οδού θα φτάσει μέχρι το τέλος για την δικαίωση του και εν συνεχεία στα δικαστήρια για την νόμιμη αποζημίωσή του.

Τρία (3) στο σύνολο εξώδικα απέστειλε ο κος Βαγγέλης Κήπου σήμερα 27.12.2017

Κατά του Γενικού Γραμματέα τού Δήμου Κατερίνης Χρυσοβαλάντη Θεόδωρου, κατά τού μέλους του τοπικού συμβουλίου τής Δημοτικής κοινότητας Καλλιθέας Κωνσταντίνου Πολυχρόνη, και προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης με έδρα την Θεσσαλονίκη για το έγγραφο «Ανάληψη καθηκόντων τής Προϊσταμένης Διεύθυνσης Προγραμματισμού Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού Δήμου Κατερίνης που υπογράφει η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δήμητρα Περδίκη και απευθύνεται προς τον κ. Κωνσταντίνο Πολυχρόνη, μέλος τού τοπικού συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας Δήμου Κατερίνης».

Γράφει ο κύριος Κήπου μεταξύ άλλων στο εξώδικο του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης:

«Η άνω διευθύντρια απέστειλε στον Κ. Πολυχρόνη και κοινοποίησε σε εσάς για έλεγχο νομιμότητας προφανώς το άνω έγγραφο, με το οποίο τον καλούσε στο γραφείο Δημάρχου την 5-12-2017 και ώρα 17,00!!! Να αναλάβει τα καθήκοντα τού Προέδρου !!! του τοπικού συμβουλίου τής Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας Δήμου Κατερίνης, μετά την υποτιθέμενη διαγραφή μου!!!»

Συνεχίζοντας ο κύριος Κήπου τούς επισημαίνει ότι η απόφαση διαγραφής του που επικαλείται ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης είναι παράνομη, παράτυπη, καταχρηστική, αβάσιμη και ανίσχυρη, διότι δεν στηρίζεται στον Νόμο και δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις που ρητά αναφέρονται στον Νόμο.

Ο κύριος Κήπου ενημέρωσε τον κύριο Χιονίδη, ότι, σε περίπτωση διαγραφής του απαιτείται πλειοψηφία 2/3 στην οποία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και αυτοί τής Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, ενώ χρειάζεται και αιτιολογημένη απόφαση για τους λόγους τής διαγραφής. Ο Βαγγέλης Κήπου ζήτησε αντίγραφο της διαγραφής του και τα πρακτικά συνεδρίασης στις 7.12.2017 με εξώδικό του, για να δύναται -όπως έχει δικαίωμα- να προσφύγει κατά της απόφασης στα Δικαστήρια, διότι καμιά ισχύ δεν έχει τέτοια απόφαση εάν δεν κοινοποιηθεί στον ενδιαφερόμενο. Εφόσον έως και σήμερα ο δήμαρχος δεν κοινοποίησε καμιά απόφαση διαγραφής του κυρίου Κήπου, παραμένει και κατέχει νόμιμα την θέση τού Προέδρου τού τοπικού συμβουλίου Καλλιθέας, αναφέρει στο εξώδικό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, και ότι η πρόσκληση για ανάληψη καθηκόντων από τον κ. Κ. Πολυχρόνη είναι παράνομη, αβάσιμη, άκυρη, καταχρηστική και απαράδεκτη.

Ενημερώνει δε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο κύριος Κήπου, ότι, οι σφραγίδες και τα έγγραφα που παραδόθηκαν στον Κωνσταντίνο Πολυχρόνη από τον δήμαρχο Κατερίνης, όπως είναι το βιβλίο πρωτοκόλλου, αποτελούν ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗΣ, εφόσον τά έκλεψε ο διευθυντής τού Δήμου κος Ξυγωνάκης με εντολή τού δημάρχου Κατερίνης όταν παραβίασε και διέρρηξε το γραφείο τού Βαγγέλη Κήπου (σχετικό ρεπορτάζ μου ΕΔΩ).

Τέλος, καλεί ο κύριος Κήπου την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να προβεί στον «έλεγχο νομιμότητας τής ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ του, εξετάζοντας την απόφαση και τα πρακτικά συνεδρίασης τού Δημοτικού Συμβουλίου, και φυσικά το έγγραφο περί ανάληψης καθηκόντων από πρόσωπο μη δικαιούμενο», δηλαδή τού κυρίου Πολυχρόνη.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ

Η εξώδικη απάντηση του κου Κήπου στον κο Πολυχρόνη έχει να κάνει με την πρόσκληση του δευτέρου για συμβούλιο τής Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, την οποίαν και απέστειλε ο κος Πολυχρόνης στους συμβούλους ώς δήθεν Πρόεδρος τού Συμβουλίου και ενημερώνει τον κύριο Πολυχρόνη για την παράνομη και καταχρηστική απόφαση του δημάρχου και ότι δεν καλύπτεται Νομικά ώς δήθεν Πρόεδρος.

Εξηγώντας του ο κ. Κήπου και τα ως άνω στοιχεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, του επισημαίνει ότι εξακολουθεί να κατέχει την θέση τού Προέδρου ενώ ο κος Πολυχρόνης προσπαθεί να σφετεριστεί την νόμιμη θέση του κου Κήπου, για να κάνει την χάρη ενός δημάρχου που παραπαίει!

Προειδοποιεί δε τον κο Πολυχρόνη, ότι, οι σφραγίδες, τά έγγραφα και το βιβλίο πρωτοκόλλου που του παραδόθηκαν, αποτελούν προϊόντα εγκλήματος και κλοπής, και κατά συνέπεια θα πρέπει να σκεφθεί καλά ο κύριος Πολυχρόνης τις ενέργειές του.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Την αιτιολογία και τα στοιχεία επικαλείται ο κος Κήπου και στον κο Χρυσοβαλάντη για την παράνομη απόφαση που πάρθηκε για την διαγραφή του, και του απαντάει για το έγγραφο που κοινοποίησε ο κος Χρυσοβαλάντης στον κο Κήπου ο οποίος με την σειρά του το αποκρούει ώς αστείο, απαράδεκτο, ψευδές, αβάσιμο, παράνομο, καταχρηστικό και κακόπιστο.

«Η εμμονή σας -γράφει ο κύριος Κήπου- να μη μου παραδίδετε την όποια απόφαση διαγραφής μου και τα πρακτικά, ταιριάζουν σε άλλες νοοτροπίες και σε ολοκληρωτικά πολιτεύματα, όχι στην Ελλάδα. Δεν μπορείτε λοιπόν να πράττετε κατά τον Νόμο».

Ο Θεόδωρος Χρυσοβαλάντης ζητάει από τον Βαγγέλη Κήπου να του παραδώσει τα έγγραφα και τις σφραγίδες τής Κοινότητας!!!

«Δεν γνωρίζετε ότι αυτά τά κλέψατε με εντολή δημάρχου;» γράφει ο κύριος Κήπου. «Είναι τουλάχιστον γελοίο να μου ζητάτε έγγραφα και σφραγίδες που μου κλέψατε».

Σημειώνω ότι, ο κύριος Χρυσοβαλάντης ήταν παρών στην Ασφάλεια όταν μεταφέρθηκαν οι “εισβολείς” τής Κοινότητας στο Αστυνομικό Τμήμα, και γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση, και παρ’ όλα αυτά «μου ζητάει να παραδώσω έγγραφα και σφραγίδες που μου έκλεψε ο Ξυγωνάκης;» γράφει ο κύριος Κήπου στο εξώδικό του κατά του κου Χρυσοβαλάντη, καθώς και ότι:

«Καταντήσατε γραφικοί και επικίνδυνοι» και «τέτοιες μεθόδους χρησιμοποιούσαν οι μαφίες τής Αμερικής πρίν από πολλά χρόνια, εδώ όμως δεν είναι Αμερική».

Θα ενημερώνεστε για τα πεπραγμένα τής υπόθεσης από την διαδικτυακή www.Pieria.tv διότι κάποτε θα πρέπει αυτός ο τόπος να βρεί την ηρεμία του, και παράκληση απευθύνω σε αμφοτέρους να βάλουν «νερό στο κρασί τους» και να λυθεί αυτή η διαμάχη, τόσο από τον «επιτιθέμενο» δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη όσο και από τον «αμυνόμενο» Πρόεδρο της Κοινότητας Καλλιθέας Βαγγέλη Κήπου. Έτσι, για το καλό όνομα τής πόλης!

 

©www.Pieria.tv – 2017

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2017
Μοιραστείτε το Άρθρο