ΝΕΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΡΙΨΗΣ ΜΠΑΖΩΝ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (23/03/2019)

 

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ τής Pieria.tv στις 17 Μαρτίου 2019 για τα φορτηγά σπασμένα τζάμια που κάποιος ασυνείδητος επαγγελματίας τα «ξεφορτώθηκε» πετώντας τα στο κανάλι τής Νεοκαισάρειας Πιερίας, δεν πτόησε καθώς φαίνεται τις αρμόδιες Αρχές τού τόπου ούτως ώστε να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό και την προστασία από νέα εγκληματικά κρούσματα.

Αν και ενημερώθηκε για το συμβάν η Αντιπεριφέρεια Πιερίας που είναι αρμόδια και υπεύθυνη για τά κανάλια τού Νομού, και ιδιαίτερα η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου όπου έλαβε γνώση από εμένα προσωπικά, δεν είδαμε να ενδιαφερθεί κανένας για το έγκλημα αυτό με σπασμένα τζάμια να πέφτουν στο κανάλι με συνέπεια το νερό να τά παρασύρει στο ποτάμι και κατ’ επέκτασιν θρυμματισμένα να καταλήξουν στην θάλασσα όπου θα γίνουν «τροφή» για τά ψάρια που θα καταλήξουν στο πιάτο μας.

Η κυρία Μαυρίδου ζήτησε να γίνει έγγραφη καταγγελία για να στείλει συνεργείο καθαρισμού ωσάν να μην αρκεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δείχνει την πραγματική εικόνα.

Σήμερα δημοσιεύω φωτορεπορτάζ από νέο κρούσμα όπου περισσότερα μπάζα εναποθέτουν στο ίδιο σημείο για να καλύψουν τά σπασμένα τζάμια.

Το μήκος τού καναλιού είναι μεγάλο και προσβάσιμο αλλά τά μπάζα τά πετούν στο ίδιο σημείο που έγινε το ρεπορτάζ όπου και αποδεικνύεται η προσπάθεια τού επιχειρηματία να καλύψει και να σκεπάσει την παρανομία του.

Τα νέα μπάζα εκτός από το χώμα εμπεριέχουν και σπασμένα τούβλα οικοδομικών εργασιών όπου θα θαφτούν με το χώμα που θα μπαζώσει και την ίδια την κήτη τού καναλιού που σε περίπτωση πλημμύρας θα επιφέρει απρόβλεπτες συνέπειες.

Ούτε η Αντιπεριφέρεια, ούτε εισαγγελέας αλλά περισσότερο ούτε ο πρόεδρος τού χωριού Νεοκαισάρειας ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτό το οικολογικό έγκλημα και κατά συνέπεια η οργή των κατοίκων είναι δικαιολογημένη.

Θα συνεχίσουμε την έρευνα και την ανάδειξη τού θέματος έως ότου ευαισθητοποιήσουμε τούς αρμόδιους που εθελοτυφλούν.

Κάποιο όνομα επιχειρηματία υπάρχει στην διάθεση μου που πιθανόν να ευθύνεται για την ρίψη τζαμιών στο κανάλι εφόσον δεν προτιμάει να τά πηγαίνει στην ανακύκλωση τής Θεσσαλονίκης ή τής Λάρισας λόγω κόστους. Είναι όμως υπό διερεύνηση δίχως να προσάπτω κάποια μομφή προς το παρόν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΞΕΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΓΚΟΥΣ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΤΖΑΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο