ΟΙΚΟΣ ΑΝ(τ)ΟΧΗΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝ(τ)ΟΧΗ ΜΑΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(29/11/2018)

 

Ας τα πάρουμε με την σειρά…

Εφόσον μπορώ ακόμα, λέω να βοηθώ εκεί που χρειάζεται.

Ανέλαβα υπόθεση ηλικιωμένου (στα 90 του) να του κάνω ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ τον λογαριασμό του στην ΔΕΗ. Πρίν 2 χρόνια τον εξυπηρέτησα και πάλι ηλεκτρονικά όπου και είχε Κοινωνικό Τιμολόγιο. Πρίν λίγους μήνες το σύστημα ζητούσε από την αρχή να ξαναγίνουν αιτήσεις για ΚΟΤ ειδάλλως θα έχαναν οι δικαιούχοι το προνόμιο τους. Προσπάθησα και πάλι ηλεκτρονικά μέσω τής idika.gr να βοηθήσω τον ηλικιωμένο. Η αίτηση απερρίφθη!

Ο λόγος; Απλά δεν ήταν καταχωρημένο στην ΔΕΗ το ΑΦΜ τού ηλικιωμένου.

Χμμμμ! 50 χρόνια πελάτης, ας το καταγράψω και αυτό, πέραν τού ότι πρίν από 2 χρόνια που εγκρίθηκε η αίτηση του υπήρχε(;) το ΑΦΜ του καταχωρημένο!

Αναγκάστηκα και τηλεφώνησα στην αρμόδια υπηρεσία τού Υπουργείου να μάθω γιατί απερρίφθη η αίτηση και πληροφορήθηκα για το περιβόητο ΑΦΜ. Πρέπει -μου είπαν- να επικοινωνήσω με την ΔΕΗ. Αυτό έκανα.

Φώτο αρχείου

Από τα κεντρικά τής ΔΕΗ στην Αθήνα, εφόσον κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται, δίχως να είναι σε θέση να μού πούνε γιατί διαγράφηκε από τά κιτάπια τους το ΑΦΜ τού γέροντα, μού είπαν πως πρέπει ο ίδιος ο πελάτης να είναι στο τηλέφωνο για λόγους προσωπικών δεδομένων εφόσον δεν είχα εγώ εξουσιοδότηση να πράξω οτιδήποτε. Αναγκάστηκα κάποτε να πάω στο χωριό τού γέροντα, και ασθενής όπως ήταν και δύσκολα μιλούσε να τον καταλάβει κάποιος τηλεφωνικά, τηλεφώνησα και πάλι στα κεντρικά για να τούς πεί ο γέροντας ότι είναι ο ίδιος και να τους συλλαβίσει το ΑΦΜ του. Εφόσον κατάφερε να τούς το πεί, ή μάλλον αυτοί να τον καταλάβουν από το τηλέφωνο, αναμέναμε την απάντηση τού «Οκ». Αντ’ αυτού πληροφορηθήκαμε ότι ούτε ο αριθμός ταυτότητας του είναι καταχωρημένος και θα πρέπει να πάμε σε κάποιο κατάστημα τής ΔΕΗ να τον καταχωρήσουμε μαζί με το ΑΦΜ του.

Εύλογο είναι πως αδύνατον ήταν να φέρω τον 90χρονο ασθενή στην Κατερίνη στο κατάστημα τής ΔΕΗ που σου “μοιράζουν ψυχοφάρμακα” με την αναμονή, και αναγκάστηκα να ζητήσω να μού κάνει εξουσιοδότηση να ενεργήσω για λογαριασμό του. Έτσι και έγινε.

Πήγα κάποτε στην ΔΕΗ περιμένοντας στην ουρά όπου τελείωσαν τά νούμερα που έπαιρναν οι πελάτες, και αντιλαμβάνεστε τί σημαίνει αυτό, και βλέποντας τους 20 γέροντες επί τω πλείστον στην ουρά όρθιοι να περιμένουν να πληρώσουν τον λογαριασμό τους με έναν υπάλληλο να εξυπηρετεί, έβγαλα το κινητό μου να φωτογραφήσω εκείνο το κακό. Τότε ο Security μού την “έπεσε” -δίχως να προλάβω να πάρω φωτογραφία- λέγοντας μου απαγορεύεται και με πήγε επάνω στον διευθυντή για να διαγράψει την φωτογραφία, με την γνωστή συνέχεια για όσους διαβάσατε το προχθεσινό μου ρεπορτάζ για την κατάληξη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ:

Εκεί λοιπόν, ευκαιρίας δοθείσης, είπα στον διευθυντή την υπόθεση μου ότι χρειάζομαι να συμπληρώσω κάτι στοιχεία στον λογαριασμό τού γέροντα. Εφόσον κάτω ήταν φίσκα από κόσμο, μου είπε ότι μπορώ να το κάνω και στα ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών). Ανακουφίστηκα (με την σωστή έννοια, έτσι;) και έφυγα για να πάω σήμερα στα ΚΕΠ Κατερίνης που εδρεύουν στο Δημαρχείο. Εκεί μου είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει διότι δεν έχουν σύμβαση με την ΔΕΗ για αυτόν τον σκοπό. Θύμωσα μέσα μου διότι με δούλεψαν από την ΔΕΗ. Με τά πόδια πήγα στην ΔΕΗ και αφού είπα το πρόβλημα μου πήρα σειρά στα «κλεφτά» μόνο για ερώτηση στην υπεύθυνη όπου μού είπαν πώς γίνεται στα ΚΕΠ διότι δεκάδες αιτήσεις παίρνει από τά ΚΕΠ για την ΔΕΗ. Έκοψα πάλι με το πόδι τον δρόμο προς τα ΚΕΠ. Εκεί τούς είπα αυτό που μου είπαν από την ΔΕΗ, ότι γίνεται δηλαδή, και έψαξαν καλύτερα τον υπολογιστή τους για τις συμβάσεις ΚΕΠ και ΔΕΗ. Βρήκαν κάποια στοιχεία αλλά όχι κάποια επιλογή για να προσθέσει κάποιος καταναλωτής στοιχεία του παρά μόνον να τά διορθώσει σε περίπτωση λάθους στοιχείων. Τελικά δεν γινόταν στα ΚΕΠ. Έκοψα πάλι με το πόδι τον δρόμο προς την ΔΕΗ και έφτασα εκεί ακριβώς στις 2.17μ.μ. Οι Πόρτες κλειστές, το κατάστημα άδειο.

Σας κούρασα; Συγνώμη!

Λέω αύριο να τηλεφωνήσω στα κεντρικά και πάλι να τους πώ την περιπέτειά μου και να τους πετάξω στα μούτρα την αλήθεια ΟΤΙ: «Στο εξωτερικό με ένα μόνο τηλεφώνημα τελειώνεις την δουλειά σου», και ότι που πρόσθεσα στον τίτλο μου σε εισαγωγικά το (τ), χάρη έκανα στους λαομπαίκτες που βρίσκονται 300 χρόνια πίσω από την αρκούδα! διότι για ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ πρόκειται.

(ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το τηλεφώνημα στην ΔΕΗ έγινε σήμερα 30/11/2018 όπου και ανέπτυξα τα της ταλαιπωρίας μου ενώ από την συνομιλήτρια μου ζητήθηκε να στείλω e-Mail με τα στοιχεία τού καταναλωτή, και αποδεικτικά αντίγραφα, όπως και έκανα. Θα ενημερωθώ μου είπαν σε λίγες ημέρες για την εξέλιξη)

Επόμενο είναι ότι μετά από 50 έτη για τον 90χρονο πελάτη, θα ενεργήσω να αλλάξει εταιρία πλέον και η ΔΕΗ να χάσει έστω και αυτό που έπαιρνε από τον 90χρονο για την κατανάλωση του, η οποία ποτέ δεν ήταν μικρότερη των 120 ευρώ!

Σας σιχάθηκε ο λαός…!

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο