«ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο…» ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(22-07-2019)

 

Συνεχίζει ο Δήμος Κατερίνης να στέλνει «ραβασάκια» στους δημότες με πρόστιμα από κλήσεις παράνομης στάθμευσης δεκαετιών.

Πολλοί δημότες βλέπουν τα πρόστιμα αυτά να «κτυπούν την πόρτα» τους και παρά τις διαμαρτυρίες τους στον Δήμο Κατερίνης, δεν εισακούονται και καλούνται να πληρώσουν το αναγραφέν ποσό είτε δικαίως είτε αδίκως. Το ρεπορτάζ αυτό όμως θα εστιάσει στο «αδίκως»!

Στις 15 Ιουλίου δημοσίευσα ρεπορτάζ για παρόμοιο θέμα με κλήση τού Δήμου σε δημότη να πληρώσει το ποσό των 1,320 ευρώ για παραβάσεις τού Κ.Ο.Κ. και συγκεκριμένα για παράνομη στάθμευση πρό 20ετίας, η οποία πληρώθηκε τότε, όπως υποστηρίζει η κόρη τής οδηγού. Η οδηγός απεβίωσε, το όχημα κάηκε ολοσχερώς χρόνια πρίν αλλά ο Δήμος Κατερίνης με το σκληρό πρόσωπο (ή μήπως κάτι άλλο συμβαίνει;) απαιτεί από τους συγγενείς να πληρώσουν το ποσό αυτό.

Σήμερα μια άλλη καταγγελία, χειρότερη της πρώτης, έγινε στην Pieria.tv για μια υπόθεση περίεργη καθώς και ύποπτη!

Ο συμπολίτης μας κύριος Σεϊταρίδης Ηλίας, δέχθηκε και αυτός κλήση προστίμου από τον Δήμο Κατερίνης για παράνομες σταθμεύσεις από το έτος 1994 έως και το έτος 2000 για το όχημα του με αριθμό κυκλοφορίας ΝΧ 2230, όπου το ποσόν με τις προσαυξήσεις ανήλθε στα 924.45 ευρώ.

Το παράδοξο όμως είναι το εξής:

Το εν λόγω όχημα παρέμενε ακίνητο από το έτος 1990 διότι κατασχέθηκαν οι πινακίδες του και η άδεια κυκλοφορίας του, δηλαδή 4 χρόνια πρίν από την πρώτη κλήση για παράνομη στάθμευση! Πώς γίνεται λοιπόν να παρανομεί το όχημα από το 1994 έως το έτος 2000;;; Τί συμβαίνει λοιπόν;

Κάποιοι τού συστήματος χρησιμοποιούσαν παράνομα τις πινακίδες τού οχήματος ή μήπως ο Δήμος σκηνοθετεί δήθεν παράνομες σταθμεύσεις πρό 10,20 ή και 30 ετών για να εισπράττει χρήματα από τους δημότες; Δεν λέω πως κάτι τέτοιο συμβαίνει, αλλά τί άλλο μπορούμε να υποθέσουμε για την εν λόγω περίπτωση; Εάν υποθέσουμε ότι κάποιος ή κάποιοι τού συστήματος, χρησιμοποιούσαν παρανόμως τις κατασχεμένες πινακίδες τού οχήματος και παρανομούσαν από το 1994 έως το 2000, μήπως θα πρέπει να το ερευνήσει αυτό ο εισαγγελέας;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 17/07/2019

Η σύζυγος τού κυρίου Σεϊταρίδη, πήγε στον αρμόδιο υπάλληλο τού Δήμου και κατέθεσε όλα τά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το όχημα δεν κυκλοφορούσε μετά το 1990, ζητώντας να διευθετηθεί το λάθος αυτό. Βρήκε «τοίχο» όμως, εφόσον ο υπάλληλος ήταν ανένδοτος ζητώντας να πληρωθεί το πρόστιμο ή να γίνει κάποιος διακανονισμός.

Θα μπορούσε άραγε να φτάσει η υπόθεση στον εισαγγελέα; Θα μπορούσε, γι’ αυτό  έφτασε και εκεί.

Η κυρία Σεϊταρίδου επισκέφθηκε προχθές την Παρασκευή τον εισαγγελέα Κατερίνης και του κατέθεσε όλα τά στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητα τού συζύγου της ώς προς τά άδικα πρόστιμα από τον Δήμο για δήθεν παράνομες σταθμεύσεις. Ο εισαγγελέας όμως… δήλωσε αναρμόδιος και δεν δέχθηκε την καταγγέλλουσα η οποία θυμωμένη πήρε τον δρόμο τής επιστροφής απευθυνόμενη τελικά στην Pieria.tv καταγγέλλοντας την παράξενη αυτή υπόθεση, μήπως και με την δημοσιοποίηση ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω διερεύνηση τής υπόθεσης. Σημειώνω ότι, και σε άλλο μέσο (εφημερίδα) απευθύνθηκε η κυρία για να εισπράξει τά γνωστά Χμ…, θα δούμε…, ξαναέλα… και άλλες δικαιολογίες, όπως μου κατήγγειλε η κυρία Σεϊταρίδου!

Εδώ τώρα (εάν δέν υπάρχει υπαιτιότητα τού Δήμου) δεν πρόκειται για μια απλή διαγραφή ενός προστίμου, αλλά για παρανομία καραμπινάτη με την χρήση κατασχεμένης πινακίδας από αγνώστους, που δεν ξέρουμε εάν προέβησαν σε άλλες χειρότερες παρανομίες με την χρήση των πινακίδων αυτών. Ο εισαγγελέας Κατερίνης όμως δηλώνει αναρμόδιος!!!

Καλείται τόσο ο Δήμος όσο και ο εισαγγελέας να δούνε την υπόθεση σε βάθος και ο μεν εισαγγελέας να ερευνήσει την υπόθεση των κατασχεμένων πινακίδων ο δε Δήμος να προβεί στην διαγραφή τού προστίμου εφόσον αδίκως επιβλήθηκε στον οδηγό για το όχημα του που δεν κυκλοφορεί από το έτος 1990 ενώ τά πρόστιμα είναι για τά έτη 1994 έως και το 2000.

Ο παραλογισμός έχει και τά όρια του κύριοι, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν γεμίζουν τα άδεια ταμεία τού Δήμου…!

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο