Στο Αρχείο η δικογραφία για υποκίνηση μίσους η βίας σε βάρος του Δημοσιογράφου Γιώργου ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ (Pieria.tv).

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (15-02-2021).

 

Κατέπεσε η κατηγορία εις βάρος μου ως «υπόπτου για υποκίνηση σε βία ή μίσους» εξ αιτίας ρεπορτάζ μου τον Μάιο του 2020 για γυμνούς αλλοδαπούς στην Κατερίνη όπου στις 3 τα ξημερώματα καλούσαν γυναίκα από το παράθυρο της να βγει έξω από την οικία της και να συναντηθεί μαζί τους. (Διαβάστε το ρεπορτάζ).

Είναι αλήθεια ότι αυτή η πρωτόγνωρη για εμένα ταλαιπωρία μου κόστισε ψυχολογικά εφόσον στα 60 μου χρόνια ουδέποτε είχα θέμα με την Δικαιοσύνη ούτε ποτέ πέρασα την πόρτα ανακριτή. Αποτέλεσμα τούτου ήταν να απέχω ενεργά από το λειτούργημα μου όπως θα παρατήρησαν οι φίλοι μου αναγνώστες εφόσον αραίωσα κατά πολύ τα ρεπορτάζ μου αηδιασμένος από τέτοιες τακτικές φίμωσης και τρομοκράτησης της ελεύθερης δημοσιογραφίας από τους κυβερνώντες. Ο εισαγγελέας απεφάνθη τελικά και έθεσε στο αρχείο τις όποιες κατηγορίες. Συνεχίζω λοιπόν το λειτούργημα μου καθαρός και ανανεωμένος.

Συζητώ τώρα με τον δικηγόρο μου εάν δυνάμεθα να κινηθούμε με αγωγή κατά των υπευθύνων για την άδικη αυτή ψυχική ταλαιπωρία που υπέστην καθώς και για έξοδα που έκανα για την υπεράσπιση μου.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΦΩΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ…!

Ο συνήγορος υπεράσπισης μου κος Βασίλης Νουλέζας, έγραψε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

(Φώτο αρχείου). Με τον συνήγορο μου Βασίλη Νουλέζα μπροστά στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, έτοιμος για την απολογία μου.

“Αρχειοθετείται με Διάταξη του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κατερίνης σύμφωνα με το άρθρο 43ΚΠΔ η ποινική δικογραφία που είχε σχηματισθεί σε βάρος του Δημοσιογράφου κ. Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ (Pieria.tv) και άλλων. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του Άρθρου 1παρ 1Ν907/79 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του Ν.4285/14 και τροπ. με το άρθρο 7 παρ 1 Ν4491/17 περί Δημόσιας υποκίνησης βίας η μίσους.

Ο Γιώργος ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ είχε απολογηθεί τον Αύγουστο 2020 δια έγγραφου Υπομνήματος που είχε κληθεί στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης στο ΤΑ Κατερίνης να υποβάλλει εξηγήσεις με τον συνήγορο υπεράσπισης του Δικηγόρο κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΝΟΥΛΕΖΑ τονίζοντας ότι δεν διεπράχθη ούτε με ενδεχόμενο δόλο το κατηγορούμενο αδίκημα.

Η υπόθεση αφορά το περιστατικό εμφάνισης ημίγυμνων αλλοδαπών που φιλοξενούντο στην Κατερίνη σε δομή πλησίον κατοικίας μιας ημεδαπής γυναίκας νυκτερινές ώρες που τους αντιλήφθηκε και είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία και στα Social Media από την θυγατέρα της προκαλώντας κοινωνική αναστάτωση. (σ.σ: ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ  ΕΔΩ)

ΑΘΩΟΣ λοιπόν ο Ρεπόρτερ Δημοσιογράφος Γιώργος ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, που εκτέλεσε το δημοσιογραφικό καθήκον του, και με Εισαγγελική Διάταξη για μια μάλλον άδικη κατηγορία.”

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…! «Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο