Συνάντηση Κουκοδήμου στην Σερβία με τον Dragan Markovic Palma ο οποίος είναι υπό εισαγγελική έρευνα για…

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (14-10-2021).

 

Ως «Εξαιρετική συνεργασία» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος την επίσημη επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας στην Σερβική πόλη Jagodina, κατόπιν πρόσκλησης του επίτιμου δημότη Κατερίνης και προέδρου του κόμματος «Ενωμένη Σερβία» Dragan Markovic Palma.

Όμως…

Υπενθυμίζω ότι, η επίσκεψη στην Γιαγκόντινα Σερβίας έγινε από τις 7 έως και 11 Οκτωβρίου, ενώ για εκείνη την χρονική περίοδο υπήρχε προειδοποίηση έντονων και ακραίων καιρικών φαινομένων που θα έπλητταν και την Πιερία, και περισσότερο τον Δήμο Κατερίνης. Παρόλα αυτά η επίσκεψη δεν ακυρώθηκε και στις πλημμύρες και καταστροφές που επήλθαν σε όλο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας, όπως Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή, οι αιρετοί της πόλης με τον δήμαρχο μας βρισκόντουσαν εκτός συνόρων ενώ οι κάτοικοι αφέθηκαν στην μοίρα τους. Δύο μόνο μηχανήματα (μπουλντόζες) που ενεργούσαν διάνοιξη καναλιών (την ώρα της καταστροφής και όχι προληπτικά πρίν από την κακοκαιρία) νομίζουν ότι δικαιολογούν την τοποθέτηση του Δήμου, ότι: «Το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ο μηχανισμός και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, επιχείρησαν όπου κρίθηκε απαραίτητο» όπως γράφουν σε δελτίο τύπου. Απαραίτητο όμως κρίθηκε και τα πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα αλλά δυστυχώς κανείς από τα προαναφερόμενα τμήματα δεν υπήρχε στο πλημμυρισμένο χωριό Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή, όπως αποδεικνύει το αποκλειστικό μου επιτόπιο ρεπορτάζ ΕΔΩ.

ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ

Η επίσκεψη στην Σερβία έγινε μετά από πρόσκληση του πολιτικού και επιχειρηματία Dragan Markovic Palma, όπως προ είπα. Ο Πάλμα, είναι και επίτιμος δημότης της Κατερίνης όπου χρίστηκε από τον τότε δήμαρχο, και νυν βουλευτή Πιερίας με την Νέα Δημοκρατία, Σάββα Χιονίδη. Ό Πάλμα επίσης επιχειρεί και στην Παραλία Κατερίνης με δικό του ξενοδοχείο. Διατηρεί δε, καθώς λένε, και πολιτικό γραφείο στην Παραλία όπου και διεξάγει προεκλογικές εκστρατείες για το κόμμα του στην Σερβία; Δηλαδή σε ξένο κράτος (Ελλάδα) κάνει προεκλογική εκστρατεία για την χώρα του (Σερβία);;;!!! Κατά πόσο αυτό, εάν αληθεύει, είναι νόμιμο, ας το απαντήσουν οι αρμόδιοι.

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΜΑ

Ερευνώντας κάποιος το παρελθόν του Μάρκοβιτς Πάλμα, βρίσκει δημοσιεύματα που τον φέρουν ως αξιωματούχο του Κόμματος Σερβικής Ενότητας μέχρι το 2004, με επικεφαλής τον περιβόητο Σέρβο παραστρατιωτικό ηγέτη και γκάνγκστερ Ζέλικο «Αρκάν» Ραζνάτοβιτς. Μετέπειτα ίδρυσε το δικό του κόμμα με την επωνυμία «Ενωμένη Σερβία» όπου από τότε κατέχει μικρό ποσοστό προτίμησης ψηφοφόρων.

Τον Νοέμβριο του 2011 ο Πάλμα καταδικάστηκε από το Πρώτο Βασικό Δικαστήριο στο Βελιγράδι για «σοβαρές διακρίσεις» που ορίστηκαν ως «υποκίνηση ανισότητας, μίσους και μισαλλοδοξίας λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού».

Πέραν τούτου, υπάρχουν καταγγελίες κατά του Πάλμα για υπόθεση πορνείας κοριτσιών όπου η υπόθεση βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα.

Στις 19 Απριλίου 2021, η αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, Μαρίνικα Τέπιτς, κατηγόρησε τον Πάλμα και τους συνεργάτες του για «πορνεία γυναικών και κοριτσιών» στην Γιαγκοδίνα της Σερβίας.

Η βουλευτής της αντιπολίτευσης Μαρίνικα Τέπιτς (αριστερά) παρουσίασε έναν φερόμενο μάρτυρα ο οποίος κατηγόρησε τον Μάρκοβιτς Πάλμα (δεξιά) ότι έφερε «κορίτσια» με ταξί από το Βελιγράδι. (συνδυαστική φωτογραφία).

Αποκαλύφθηκε επίσης ένα βίντεο με την μαρτυρία ενός άνδρα που είναι ενημερωμένος για την υπόθεση της πορνείας. Στο βίντεο ο μάρτυρας εξήγησε πώς ήταν όλα οργανωμένα, και ποιος ήξερε τα πάντα για την εξαπάτηση ανηλίκων και ποια μέλη της κυβέρνησης παρακολουθούσαν πάρτι όπου γινόταν πορνεία, υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά συνέβαιναν στο Hotel Končarevo του οποίου «πραγματικός ιδιοκτήτης» είναι η Πάλμα.

Ο Πάλμα απάντησε σε αυτούς τους ισχυρισμούς χαρακτηρίζοντάς τους ως «ψέματα» και δήλωσε ότι θα μηνύσει την Μαρίνικα Τέπιτς. Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι θα διερευνήσουν αυτούς τους ισχυρισμούς της Τέπιτς.

Επίσης, ο Πάλμα σε ανάρτησή του στο Facebook υποστήριξε ότι γνωρίζει ότι ο ανώνυμος αυτός άνδρας στο βίντεο είναι μέλος του Κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης με αντιπρόεδρο την Μαρίνικα Τέπιτς.

Στις 23 Απριλίου 2021, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Megatrend, Μίσα Γιοβάνοβιτς, δήλωσε ότι ήταν παρών σε ένα πάρτι όπου ο Πάλμα «εκπόρνευσε κορίτσια ηλικίας 18 έως 20 ετών σε κρατικούς και δημοτικούς αξιωματούχους».

Ο πρύτανης Μίσα Γιοβάνοβιτς δήλωσε επίσης για τον Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα: «τον γνωρίζω από καιρό, μπορώ να πω μόνο ότι είναι ένας από τους πιο ανήθικους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Κάποτε παρακολούθησα μια από τις γιορτές του και κουράστηκα με αυτά που είδα και έζησα». Είπε δε, ότι, ο Πάλμα “πάσαρε” κορίτσια για σέξ σε πολιτικούς και αξιωματούχους σε πολυτελή διαμερίσματα κοντά στον ζωολογικό κήπο στην Jagodina ενώ με κρυφές κάμερες τους κατέγραφε (για να τους έχει στο χέρι με ανταλλάγματα;), δίχως όμως αυτό να μπορεί να αποδειχθεί, άσχετα που το ομολόγησαν συνεργάτες του Πάλμα.

Αυτά τα γνωρίζει ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος που συνεργάζεται με έναν ξένο πολιτικό που είναι υπό εισαγγελική έρευνα για εκπόρνευση κοριτσιών; Δέν θα έπρεπε να ζητήσει από τον Πάλμα να περιμένουν έως ότου ξεκαθαρίσει η δικαιοσύνη την θέση του και αν είναι αθώος τότε να συνεργαστεί μαζί του;

Απλά ερωτήματα θέτω και αναμένουμε απάντηση εάν δικαιολογείται μια τέτοια «Εξαιρετική συνεργασία» όπως χαρακτήρισε ο κύριος Κουκοδήμος την επίσκεψη του στην Σερβία με τον υπό εισαγγελική έρευνα Dragan Markovic Palma.

Τέλος, τι ανταλλάγματα θα ιδούμε να γίνονται στο μέλλον με τον Πάλμα και τον Δήμο μας; Ας πούμε… με εκτάσεις στην Παραλία Κατερίνης;

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο