ΤΕΛΙΚΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΜΕ 11 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(24/05/2018)

 

Με ένα και μόνο ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ προσήλθε στις 22 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο τού Δήμου Κατερίνης.

Επρόκειτο για συζήτηση και λήψη απόφασης για την ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 435/2017 που αφορούσε την έγκριση εκμίσθωσης με δημοπρασία δημοτικής έκτασης στη θέση «Πέντε Πύργοι» της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας του Δήμου Κατερίνης, με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου, κατόπιν αιτήματος του 1/3 των Δημοτικών Συμβούλων και πολλών δημοτών επί τω πλείστον κατοίκων Άνω Μηλιάς Πιερίας όπου και προσπαθούν να αποτρέψουν την καταστροφή τού δάσους στα Πιέρια Όρη.

Πλήθος κατοίκων κατέκλυσαν την δημοτική αίθουσα για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη τής απόφασης.

Με την συνήθη, για τα Δημοτικά Συμβούλια, καθυστέρηση, έδωσε η πρόεδρος του συμβουλίου το πράσινο φώς της έναρξης. Συνέβη όμως το εξής τραγελαφικό, όλα σχεδόν τα μικρόφωνα υπέστησαν βλάβη με αποτέλεσμα να προέλθει αναστάτωση με κάποιους να μιλούν για ηθελημένη πράξη με σκοπό την πιθανή ακύρωση τής συνάντησης.

Αξίζει να επισημάνω ότι μεγάλη δύναμη αστυνομικών, ανδρών της ασφάλειας και μπράβων κατέκλυσε διακριτικά τον χώρο για την αποτροπή επεισοδίων. Φοβήθηκε πιθανόν ο δήμαρχος Κατερίνης γι’ αυτό και κάλεσε αυτές τις δυνάμεις όπως έκανε εξίσου και σε περασμένο δημοτικό συμβούλιο για το ίδιο θέμα.

Παρόλο που το μοναδικό θέμα ήταν η λήψη απόφασης για την ανάκληση της απόφασης των ανεμογεννητριών, ο δήμαρχος ζήτησε εξ’ αρχής να καταδικάσει το δημοτικό συμβούλιο την γνωστή επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με συνέπεια να προκαλέσει την οργή των δημοτών εφόσον το θέμα αυτό ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Εντύπωση έκανε ότι ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης σπατάλησε περισσότερο χρόνο σε αναφορά για την μικρής έντασης επίθεση στον Μπουτάρη παρά στο φλέγον θέμα των ανεμογεννητριών και της καταστροφής τού δάσους στα Πιέρια Όρη, όπου και ήρθε όλο αυτό το πλήθος με αγωνία για την απόφαση και την στάση τού δημάρχου.

Ιδιαίτερη όμως εντύπωση έκανε η σιωπή τής πλειοψηφίας, ώς να ήταν άβουλα πλάσματα κατευθυνόμενα από τον ηγέτη τους, όπου κανείς τους δεν άρθρωσε έστω και μια λέξη για να αιτιολογήσει το ΝΑΙ που θα ψήφιζε για την καταστροφή τού δάσους.

Ώς άβουλα πλάσματα οι άφωνοι δημοτικοί σύμβουλοι του Σάββα Χιονίδη, δέν άνοιξαν το στόμα τους να πούνε λέξη απλά ψήφισαν ΝΑΙ (όπως κατευθύνθηκαν δηλαδή) για να καταστραφούν τα Πιέρια ‘Ορη.

Εφόσον, σύμφωνα με τα λεχθέντα τής αντιπολίτευσης και των βουλευτών, η έγκριση για Αιολικό πάρκο στα Πιέρια Όρη μόνο καταστροφή θα επιφέρει και όχι μεγάλο οικονομικό όφελος για τον Δήμο και τους δημότες, μήπως θα πρέπει να ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές τού κράτους για τυχόν οφέλη σε ημετέρους που θα συμβάλουν σ’ αυτήν την δημιουργία από την εταιρία φάντασμα;

Πέραν τούτου, και για τον λόγο ότι θα γίνει καταστροφή πρασίνου ενός προστατευόμενου εδώ και αιώνες χώρου φυσικού κάλους, μπορεί απλούστατα η αντιπολίτευση αλλά και οι ιδιώτες κάτοικοι των γύρω περιοχών να προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, εφόσον τα Ελληνικά αδυνατούν να αποδώσουν δικαιοσύνη, και να είναι βέβαιοι ότι θα δικαιωθούν και θα επέλθει η ανάλογη τιμωρία στους υπευθύνους τής ανυπολόγιστης καταστροφής ενός Εθνικού Δρυμού.

Όλη η συζήτηση καταγράφηκε από τις κάμερες του Γιώργου Οικονομίδη αποκλειστικά για την Pieria.tv για όσους ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν τα γενόμενα που υπερψήφισαν την καταστροφή τού δάσους όπως οι κάτοικοι υποστηρίζουν, καθώς και τά ονόματα της πλειοψηφίας τού δημάρχου Κατερίνης που ψήφισαν ΝΑΙ στις ανεμογεννήτριες.

Έτσι για να μήν ξεχαστούν ποτέ αυτά τα (άφωνα όπως τα χαρακτήρισαν) ονόματα που ψήφισαν ΝΑΙ.

  1. Αθανασιάδης Παναγιώτης
  2. Βαϊνάς Δημήτριος
  3. Γαβρίδης Γεώργιος
  4. Γιουμίδης Αλέξανδρος
  5. Δρούγκας Φώτιος
  6. Ελευθεριάδου – Μελετλίδου Ροδή
  7. Ίτσιος Γεώργιος
  8. Καλτσίδης Αλέξανδρος
  9. Κυραϊλίδης Χρυσόστομος
  10. Λεμονόπουλος Χρήστος
  11. Μακρίδου – Παρτσαλίδου Παρθένα
  12. Μπερεδήμας Παναγιώτης
  13. Μπουσνάκης Αστέριος
  14. Ντούρος Δημήτριος
  15. Ντόντης Λάζος
  16. Παπαζήσης Αναστάσιος
  17. Παπαζιώγας Νικόλαος
  18. Παυλίδης Θεόδωρος
  19. Τζουμέρκα Καλλιόπη
  20. Τσιουκάνης Κων/νος

Τέλος αξίζει να σημειώσω ότι, η εταιρία φάντασμα με μηδενικό σχεδόν κεφάλαιο που κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από την απαράδεκτη απόφαση του Δήμου Κατερίνης για την παραχώρηση του δάσους για τις ανεμογεννήτριες, ήταν και πάλι άφαντη δίχως να εκπροσωπείται, όπως έκανε και σε όλα τα συμβούλια που έλαβαν χώρα. Αυτό επισημάνθηκε δυναμικά και κατακρίθηκε από την αντιπολίτευση.

Τον λόγο, εκτός από τους Δημοτικούς συμβούλους, πήραν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα και Αστέριος Καστόρης ενώ ο βουλευτής Χάρης Τζαμακλής εκπροσωπήθηκε δια αντιπροσώπου του.

Επιστολή του βουλευτή τής ΝΔ Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου διαβάστηκε από την πρόεδρο τού συμβουλίου λόγω της απουσίας του βουλευτή στο εξωτερικό. Διαβάστηκε επίσης και επιστολή τής Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου η οποία τάχθηκε υπέρ τής απόφασης ενώ στο άκουσμα της αποδοκιμάστηκε από τους δημότες με κοινό «γιουχάισμα».

Η διάρκεια τού συμβουλίου ήταν εν μέρει επεισοδιακή με έντονες διαμαρτυρίες των δημοτών και κατοίκων τής Μηλιάς, αποφεύχθηκε όμως ο διαπληκτισμός που συνέβη στο περυσινό δημοτικό συμβούλιο για το ίδιο θέμα όπου και πιάστηκαν στα χέρια δημότες και Δημοτικοί σύμβουλοι τής πλειοψηφίας (Δείτε προηγούμενα ρεπορτάζ: 1.ΕΔΩ, 2.ΕΔΩ, 3.ΕΔΩ).

Σήμερα όλοι οι σύμβουλοι τού δημάρχου, εκτός ενός, του Χρήστου Γκουγκουρέλα, ψήφισαν ΝΑΙ στην καταστροφή τού δάσους.

Μετά το πέρας τής διαδικασίας, σημειώθηκαν κάποιοι διαξιφισμοί ενώ η κάμερα μας συνέλαβε συνάδελφο δημοσιογράφο που απαγόρευε σε δημότη να τον καταγράφει με κάμερα εφόσον δεν είναι δημοσιογράφος, άσχετα που το παίζει ώς τέτοιος στέλνοντας εικόνες σε Blog τής Κατερίνης. Ο άσχετος με το λειτούργημα του δημοσιογράφου παρά του ότι παρανομούσε καταγράφοντας πρόσωπα δίχως την άδειά τους, ζητούσε και τα ρέστα από τον συνάδελφο, όπως βλέπετε στα πλάνα μας στο τέλος του βίντεο.

 

www.Pieria.tv

©www.Pieria.tv 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο