ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ 5μηνη ΑΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20/01 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ;;;

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(16/01/2018)

 

Στις 28/12/2017 δημοσίευσα στοιχεία της δικαστικής απόφασης (Έκθεση με αριθμό 2668) που επιδόθηκε στον Ελεγκτή Νομιμότητας και Γενικό Γραμματέα τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα, με ακριβές αντίγραφο από 03-02-2017 ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ αριθμ. 433/2017, να θέσει (σύμφωνα με την διάταξη τού άρθρου 236 παρ. 2 του Ν.3852/2010) σε αργία τούς καταδικασθέντες τελεσίδικα δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη και τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Ίτσιο, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 5μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος, αλλά και σε 5μηνη αργία καθηκόντων, (υπόθεση που δεν έκλειναν τις καφετέριες με την ηχορύπανση που έκαναν και συνέβαλλαν αμφότεροι οι καταδικασθέντες στον οικονομικό πλουτισμό των καταστηματαρχών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο).

Εντός 5 ημερών από την επίδοση τής Έκθεσης (20 Οκτ. 2017) και εντολής τού δικαστηρίου για την αργία Χιονίδη, έπρεπε ο Ελεγκτής κ. Ι. Σάββας να εκτελέσει την εντολή. Εκμεταλλευόμενος όμως ο Ιωάννης Σάββας «παράθυρο» τού Νόμου για τρίμηνη παράταση, δεν έθεσε σε αργία τον δήμαρχο Κατερίνης.

Το τρίμηνο όμως εκπνέει σε 4 ημέρες, ήτοι στις 20 Ιανουαρίου, και κατά συνέπεια, βάσει τού Νόμου, θα πρέπει να έχουμε εξελίξεις στον Δήμο Κατερίνης. Ο κ. Σάββας Χιονίδης θα πρέπει να τεθεί σε 5μηνη αργία καθηκόντων μαζί με τον -τότε αντιδήμαρχο- κύριο Ίτσιο.

Σε περίπτωση που δεν εκτελέσει την δικαστική εντολή ο Ελεγκτής τής Αποκεντρωμένης κ. Ιωάννης Σάββας, οι μηνυτές τού κυρίου Χιονίδη ζήτησαν -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου- από τον έγκριτο δικηγόρο τους να υποβάλλει μήνυση στον Ιωάννη Σάββα για παράβαση καθήκοντος αλλά και κατά παντός υπευθύνου που τυχόν «βάζουν το χέρι τους» στην παρακώλυση τής εντολής.

Απομένει λοιπόν η επίμαχη ημερομηνία τής προθεσμίας για να δούμε τις εξελίξεις που έρχονται και κατά πόσον αυτό θα είναι πλήγμα, τόσο στον δήμαρχο όσο και στον Δήμο Κατερίνης.

 

©www.Pieria.tv 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο