ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΌ ΣΤΟ… ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(06/08/2018)

 

Τελευταία παρακολουθούμε μια διαμόρφωση στον αύλειο χώρο τού Δημαρχείου Κατερίνης.

Ναι μεν το τσιμέντο είναι καλό να το βλέπεις να μεταμορφώνεται σε πράσινη «κοιλάδα» και σε μια μικρή όαση, με παιδικές χαρές όπου θα μπορούν τα παιδιά να τρέχουν και να παίζουν, από την στιγμή όμως πού έχουμε(;) παιδικές χαρές σε διάφορα σημεία τής πόλης, όπως με καμάρι και περίσσιο κομπασμό διατυμπάνιζε ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ότι θα ανακατασκευάσει δεκάδες παιδικούς χώρους από τους οποίους όσους είδαμε βρίσκονται σε εγκατάλειψη και μαρασμό, τί χρειάζονται αυτές μπροστά στο Δημαρχείο;

Φωτογραφία Αρχείου

Ο κύριος δήμαρχος, εν όψει εκλογών, καταργεί τον Δημαρχιακό χώρο όπου μπορούσαν οι δημότες να διαδηλώσουν και να διαμαρτυρηθούν για τυχόν κακώς κείμενα, και εμμέσως πλην σαφώς τούς λέει να βρούνε άλλον χώρο να διαμαρτυρηθούν, διότι ο υπάρχων χώρος δεν διατίθεται πλέον για διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις αλλά μόνο για παιδότοπος.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο κύριος Χιονίδης ώς δήμαρχος Κατερίνης χαιρόταν και ομολογούσε από το μπαλκόνι ότι ποτέ έως τότε δεν γέμισε ο χώρος εκείνος από χιλιάδες κόσμου όπως έγινε τότε για το Μακεδονικό ζήτημα. Και αυτό το είχε ώς καμάρι! Τώρα δεν θα ξαναδεί ποτέ του, αλλά ούτε και εμείς, χιλιάδες κόσμου στον αύλειο ετούτο χώρο, τότε ήταν η πρώτη αλλά και η τελευταία φορά.

Φωτογραφία Αρχείου

Πέραν τού ότι οι γνώμες των δημοτών διχάζονται, άλλες να είναι υπέρ τής αλλαγής (τού Δημοτικού χώρου εννοώ) και άλλοι κατά, βλέπουμε προσφάτως κάτι άλλο (πώς να το χαρακτηρίσω;) να κείτεται στην είσοδο τού Δημαρχείου.

Ένα μεταλλικό κατασκεύασμα, ακατανόητο στην όψη, μια δηλαδή αφηρημένη «τέχνη» η οποία «στόλιζε» άλλο σημείο παλαιότερα, τοποθετήθηκε στα αριστερά τής κύριας εισόδου τού Δημαρχείου με άβαφες και σκουριασμένες λαμαρίνες και διακριτή ηλεκτροκόλληση με τις άγαρμπες πονταρισιές να αποτελούν κίνδυνο όταν τις πιάσει κάποιος εφόσον υπάρχουν σημεία που κόβουν.

Τί δείχνει αυτό το κατασκεύασμα; Τί χρειάζεται μπροστά στην είσοδο τού Δημαρχείου; Σε ποιόν ανατέθηκε η κατασκευή και πόσο κόστισε στους δημότες; Εν όψει εκλογών δεν υπάρχουν άλλα έργα (για το θεαθήναι) να υλοποιηθούν, παρά αυτό το αφηρημένο… «έργο τέχνης»;

Λόγω της διαμόρφωσης τού Δημοτικού αύλειου χώρου, το αφηρημένο μεταλλικό «έργο τέχνης» βρήκε «σπίτι» να φωλιάσει κάνοντας αισθητή την ύπαρξη του. Το άγαλμα όμως τού Ελευθέριου Βενιζέλου που απομακρύνθηκε από την Πλατεία «Ευκαρπίδη» ακόμα κείτεται, όπως πληροφορούμαι, παραπεταμένο στο Γκαράζ τού Δήμου. Γι’ αυτό δεν βρήκαν χώρο, χρόνο και χρήμα για να το τοποθετήσουν στην Πλατεία Βενιζέλου, όπως αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ για τα «καραγκιοζλίκια» αφηρημένης «τέχνης» βρίσκουν πάντοτε και το χρήμα και τον χρόνο. Εκτός εάν κάτι άλλο συμβαίνει, που άλλους ωφελεί και άλλους ζημιώνει!

Τα συμπεράσματα στους δημότες…!

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο