ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(11/10/2018)

 

Πολλές φορές ασχολήθηκε η Pieria.tv με το… «θρίλερ» που λέγεται «Αθλητικές εγκαταστάσεις επάνω από την υπογειοποίηση» δηλαδή επάνω από το τούνελ τού αυτοκινητόδρομου τής Κατερίνης.

Ευδόκησε τελικά ο Δήμος δια στόματος τού δημάρχου κυρίου Σάββα Χιονίδη να αναφερθεί σε δημοτικό συμβούλιο για τις περιβόητες αθλητικές εγκαταστάσεις δηλώνοντας ότι από τις 5 Ιουλίου 2018 οι εγκαταστάσεις αυτές που κατασκευάστηκαν από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» περιέρχονται ολοκληρωτικά στον Δήμο Κατερίνης όπου και αμέσως μετά αναλαμβάνει την συντήρηση και τον καλλωπισμό του χώρου 90 στρεμμάτων.

Από τον Ιούλιο όμως έως και σήμερα τον μήνα Οκτώβριο, ο Δήμος δυστυχώς αδρανούσε δίχως να υλοποιήσει την υπόσχεση τού δημάρχου περί συντήρησης των εγκαταστάσεων.

«Ποτέ δεν είναι αργά»

Επειδή όμως, ποτέ δεν είναι αργά, συμβαλλομένων και των απανωτών ρεπορτάζ μου (ΕΔΩ , ΕΔΩ , ΕΔΩ , ΕΔΩ) για την άσχημη κατάσταση τους, είδαμε αυτές τις τελευταίες ημέρες ένα ιδιωτικό συνεργείο να εργάζεται στον χώρο αποψιλώνοντας τα αγριόχορτα και καθαρίζοντας τα 90 στρέμματα από τά σκουπίδια που συσσωρεύτηκαν εκεί.

Το συνεργείο τριών ατόμων επί τέσσερις ημέρες εργάζεται αδιάκοπα και με ζήλο για να μπορέσει να φέρει στην πρέπουσα κατάσταση τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να παραδοθούν για χρήση ολοκληρωτικά στους δημότες.

Η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι τελείως διαφορετική από την πρότερη. Και τά 90 στρέμματα τού χώρου καθαρίστηκαν σχεδόν και αναμένεται το πότισμα που θα πρασινίσει τον χώρο καθώς και η αντικατάσταση αποξηραμένων θάμνων και φυτών με νέα όπου θα δώσει άλλη όψη και έκταση στο στολίδι αυτό που χαρίστηκε στον Δήμο μας από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» δίχως να μας κοστίσει τίποτα. Επειδή όμως η συντήρηση είναι πολυτιμότερη τής κατασκευής, ευελπιστούμε ότι δεν θα δούμε στο εξής αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην εγκατάλειψη και στον μαρασμό.

Καλούνται λοιπόν οι δημότες να επισκεφτούν τα γήπεδα τού τένις, το παρκούρ, το skating, τις παιδικές χαρές, τους διαδρόμους για περπάτημα και να χρησιμοποιήσουν τον χώρο ώς μια καλή ευκαιρία «αποτοξίνωσης» από την ολοήμερη εξάρτηση τής πόλης, και των καφετεριών.

Τέλος, αξίζει να επισημάνω την μεγαλύτερη έλλειψη στους χώρους αυτούς: Την ύπαρξη των αποχωρητηρίων (τουαλετών) που δίχως αυτών δέν μπορεί να λειτουργήσει ένας τέτοιος χώρος. Ανάγκη λοιπόν για την δημιουργία δημόσιων αποχωρητηρίων.

©www.Pieria.tv – 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο