ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗΣ ΧΑΡΙΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΤΟΥ Σ. ΧΙΟΝΙΔΗ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(04/01/2018)

 

Το ένα πλήγμα μετά το άλλο δέχεται ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο συνδυασμός του «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ».

Μετά από την ανεξαρτητοποίηση τού δημοτικού του συμβούλου Δημήτριου Τζήμα, έρχεται και η πρώτη επιλαχούσα τού συνδυασμού Στεργιανή Χαρισσοπούλου να δηλώσει την ανεξαρτητοποίησή της από τον συνδυασμό του Σάββα Χιονίδη.

Ο λόγος; Ο γνωστός!

Πρόκειται για την παράνομη και απαράδεκτη – όπως την χαρακτηρίζουν- ενέργεια του δημάρχου Κατερίνης να διαγράψει από τον συνδυασμό τον πρόεδρο τής Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας Ευάγγελο Κήπου για την κριτική που ασκεί κατά της αδιαφορίας τού Δήμου για την Κοινότητα Καλλιθέας.

Η Στεριανή Χαρισσοπούλου, που έλαβε 210 ψήφους, τάσσεται υπέρ τού προέδρου Καλλιθέας, και για τον λόγο αυτό δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή της από τον συνδυασμό τού κ. Σάββα Χιονίδη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ή από την «ομάδα Χιονίδη όπως αυτοαποκαλείται»! «διότιγράφειπολιτεύτηκα με τον συνδυασμό για να υπηρετήσω την παράταξη της ΝΔ».

Το αιτιολογικό τής κυρίας Χαρισσοπούλου, καθώς γράφει στην δήλωση της, είναι το εξής:

«Διαμαρτύρομαι έντονα και ανεξαρτητοποιούμαι μετά τις απαράδεκτες ενέργειες τού Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, ο οποίος:

  1. Διέγραψε τον άξιο Πρόεδρο μας που μας εκπροσώπησε επάξια και που ώς κάτοικοι Καλλιθέας ήμασταν υπερήφανοι που μας εκπροσωπούσε. Η αγάπη του για την Καλλιθέα είναι γνωστή σε όλο τον Δήμο, αλλά και σε όλο το Νομό, από το έργο που έκανε στην Καλλιθέα.
  2. Επί 40 χρόνια υπηρετεί την Καλλιθέα και την Τοπική αυτοδιοίκηση με αξιοκρατία, ήθος, εντιμότητα και αγάπη για τον τόπο του.
  3. Είναι πάντα κοντά σε όλους τούς αδύναμους συνδημότες, βοηθώντας πάντα σε όλα τα προβλήματα, κοινωνικά, ηθικά και οικονομικά, στερώντας από την οικογένειά του και τον ίδιο.
  4. Έκανε την Καλλιθέα πανέμορφη με την ενεργητικότητά του.
  5. Έκανε κριτική, και πολλές φορές σκληρή (όπως στην πρόσφατη γενική συνέλευση) για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Κοινότητας, κάτι που προφανώς ενόχλησε τον Δήμαρχο κ. Σάββα Χιονίδη και έτσι αποφάσισε τον πολιτικό αποκεφαλισμό του κ. Κήπου.
  6. Ο τρόπος διαγραφής είναι αντιδημοκρατικός, παράνομος, ανήθικος και απαράδεκτος, γεμάτος αχαριστία. Νιώθω ντροπή απέναντι στους Νεοδημοκράτες, και τους συντοπίτες μου γενικότερα, καθώς θεωρώ ότι έτσι τους εξαπάτησα.
  7. Ζητώ από τη Ν.Δ. να πάρει θέση στο θέμα διαγραφής του Προέδρου κ. Κήπου, για να μπορεί η παράταξη να ζητήσει την ψήφο μας.
  8. Τέλος είμαι σίγουρη ότι ο κ. Χιονίδης γνώριζε πρίν τις εκλογές πολύ καλά τον κ. Κήπου και την αγάπη του για την Καλλιθέα. Γνώριζε ότι θα διεκδικήσει με δυναμικότητα και ήθος την επίλυση των προβλημάτων, της Κοινότητας, ώστε να βρουν κάτι τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, από αυτά που μας άφησαν οι γονείς μας, και οι παππούδες μας. Γνώριζε ότι θα τηρήσει κατά γράμμα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Επί πλέον γνώριζε ότι για αυτούς τους λόγους τον τιμά ο κόσμος της Καλλιθέας με 800 ψήφους, και για αυτούς τους λόγους τον επισκέφθηκε στην οικία του και του ζήτησε να τον τιμήσει με την συμμετοχή του στον συνδυασμό «Πολίτες σε δράση». Χωρίς την βοήθεια του κ. Κήπου, ο κ. Χιονίδης γνωρίζει ότι δεν θα ήταν σήμερα Δήμαρχος Κατερίνης.

Για αυτούς τους λόγους δηλώνω ότι θα παραμείνω στο πλευρό του αγωνιστή Προέδρου, σε όλους τους αγώνες που θα κάνει για τον τόπο μας και θα τον στηρίζω όποτε μου το ζητά»

Η υποψήφια τοπική σύμβουλος

Χαρισσοπούλου Στεριανή

Ο κύριος Χιονίδης είχε δύο υποψηφίους στον συνδυασμό του, Τζήμα και Χαρισσοπούλου, όπου σε περίπτωση παραίτησης ή παύσης κάποιου εκλεγμένου συμβούλου του, θα μπορούσε να τοποθετήσει στην θέση του έναν εκ των δύο υποψηφίων, ή τον κ. Τζήμα ή την κυρία Χαρισσοπούλου. Η κίνηση να διαγράψει τον κύριο Κήπου από τον συνδυασμό είχε το «αίσθημα ασφάλειας» ότι έχει ο δήμαρχος τους άλλους δύο υποψηφίους. Καί οι δυό τους όμως ανεξαρτητοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να πληγεί ο συνδυασμός και το κόμμα τής Ν.Δ. που τον στήριζε.

Κατηγορείται ο δήμαρχος ότι από προσωπική εμπάθεια και κίνητρα προέβη στην διαγραφή του Β. Κήπου, ενώ τώρα καλείται να «πληρώσει» αυτή του την εμπάθεια. Δημοσιογραφικές πληροφορίες μου λένε ότι στο κόμμα τής ΝΔ υπάρχει έντονη κινητικότητα για τον χειρισμό τους απέναντι στον Νεοδημοκράτη δήμαρχο, και συζητούν το ενδεχόμενο να τον απομακρύνουν.

Πέραν τούτου, και ο βουλευτής τής Ν.Δ. Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα μήνυση και αγωγή κατά τού δημάρχου Σάββα Χιονίδη, όπως δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του εκπομπή (ακούστε από το 21ο λεπτό) στην καλή συνάδελφο δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού στον ΣΚΑΪ Πιερίας 92,6 για τις συκοφαντικές δηλώσεις τού δημάρχου κατά του βουλευτή σε πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζω ότι, εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου κατά τού Σάββα Χιονίδη σε 5μηνη φυλάκιση με αναστολή, καθώς και εντολή εκτέλεσης 5μηνης αργίας από τά καθήκοντά του (μαζί με τον τότε αντιδήμαρχο κ. ‘Ιτσιο), όπου και πρέπει να εκτελεστεί εντός των ημερών.

Κάποιοι λένε ότι ο κύριος Χιονίδης «άνοιξε μόνος του τον πολιτικό του λάκκο» και τώρα πέφτει μέσα. Είναι λυπηρό όμως να ζούμε στην πόλη μας τέτοιες καταστάσεις που μόνο κακό κάνουν στον Δήμο και στους δημότες. Κάποτε θα πρέπει επιτέλους όλα τα κακώς κείμενα να τεθούν στο περιθώριο και να εργαστούν άπαντες για το καλό αυτού του τόπου που λέγεται Κατερίνη και Πιερία γενικότερα.

Τέλος, αυτό που ακούγεται στά «πηγαδάκια» των δημοτών, ότι ο Σάββας Χιονίδης, εφόσον με τις ενέργειές του δυσαρέστησε την Ν.Δ., θα θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής και θα επιδιώξει να εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ (όπου και τον προσεγγίζει στενά τελευταία), βεβαιώνω ότι σύμφωνα με συνομιλία μου με βουλευτή της κυβέρνησης, αυτό αποκλείεται παντελώς.

 

©www.Pieria.tv 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο