ΝΕΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ Ι. ΣΑΒΒΑ ΕΣΤΑΛΗ ΣΕ BLOG ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΑΒΕΙ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΗΠΟΥ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

του Γιώργου Οικονομίδη

www.Pieria.tv

(18/01/2018)

 

Το φώς της δημοσιότητας είδε νέο έγγραφο που συνέταξε ο συντονιστής τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ιωάννης Σάββας για την υπόθεση τής Κοινότητας Καλλιθέας με πρόεδρο τον Ευάγγελο Κήπου.

Κάποιο Blog δημοσίευσε το έγγραφο πρίν αυτό φτάσει στα χέρια τού άμεσα ενδιαφερομένου κ. Ευάγγελου Κήπου, ο οποίος σε τηλεφωνική μας επικοινωνία δηλώνει άγνοια.

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε και στον δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, που είναι και ο επί κεφαλής τής δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» όπου κατά παράβαση τού Νόμου -όπως τον καταγγέλλει ο κ. Ευάγγελος Κήπου-, διέγραψε από μέλος τής παράταξης τον κ. Κήπου για τους λόγους που αναφέρθηκα εκτενώς σε διάφορα ρεπορτάζ μου, όπου συνδέσμους μπορείτε να βρείτε στο τέλος τού άρθρου*.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης έστειλε σε δύο συγκεκριμένα Blogs το έγγραφο, τα οποία Blogs δεν είχαν κάνει καμιά αναφορά στην διαμάχη Χιονίδη – Κήπου, παρά μόνον αποκλειστικά δημοσιεύθηκαν από την διαδικτυακή Pieria.tv ενώ δεν μας έκανε την… τιμή(!) ο κύριος Χιονίδης να στείλει και στο κανάλι μας το εν λόγω έγγραφο με ΘΕΜΑ: «Έλεγχος νομιμότητας απόφασης δημοτικής παράταξης περί διαγραφής μέλους», το οποίον ο κύριος Ιωάννης Σάββας απέστειλε στον κύριο Κήπου (που έως και σήμερα που γράφω το ρεπορτάζ 18/01 ο κ. Κήπου δεν το έλαβε) ενώ κοινοποιήθηκε και στον δήμαρχο όπου ο δήμαρχος το έλαβε αλλά και πρόλαβε να το στείλει στα συγκεκριμένα Blogs. Κίνηση αγωνίας; Θα δείξει!!!

Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία πριν από λίγο με τον κ. Ευάγγελο Κήπου για το επίμαχο νέο έγγραφο του Ιωάννη Σάββα, εφόσον το διάβασε τώρα στον διαδίκτυο, μου δήλωσε ότι σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του αποφασίστηκε αύριο Παρασκευή 19/01 να σταλεί εξώδικο στον κ. Ιωάννη Σάββα για παράβαση καθήκοντος, διότι δόθηκε στον Τύπο το έγγραφο πρίν αποδοθεί στον κ. Κήπου, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει και μήνυση κατά τού κ. Ι. Σάββα αλλά και κατά παντός υπευθύνου για την αναφορά του Ι. Σάββα στην υπόθεση διαγραφής τού Βαγγέλη Κήπου από μέλος τής παράταξης Χιονίδη και απόφαση παύσης των καθηκόντων του από πρόεδρος τής Κοινότητας Καλλιθέας, ενώ γνωρίζει καλά ο κ. Σάββας ότι ο Νόμος τού 2010 που επικαλείται, καταργήθηκε!!!

Ο κ. Κήπου υποστηρίζει ότι, η απόφαση αυτή του κ. Χιονίδη και των συμβούλων του, βασίστηκε στον Νόμο τού 2010 ενώ νέος Νόμος τού 2014 καταργεί τον προηγούμενο, κάτι που επιμελώς απέκρυψαν τόσο ο κύριος Χιονίδης όσο και ο Συντονιστής τής Αποκεντρωμένης κ. Ι. Σάββας, όπως μου δηλώνει ο κ. Κήπου.

Ακολουθεί το νέο έγγραφο όπως δημοσιεύθηκε στο Blog ΛΕΥΤΕΡΙΑ” που απέστειλε ο δήμαρχος Κατερίνης!!!

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Κατερίνη 16 Ιανουαρίου 2018 

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ                             Αρ. Πρωτ.: 14951/2017

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

———————

Ταχ. Δ/νση : Κίτρους 41

Ταχ. Κώδικας : 60100 Κατερίνη

Πληροφορίες : Ν. Ευθυμιάδης

Τηλέφωνο : 23510– 23777

Tηλεμοιοτυπία : 23510 – 74900

E – mail : nefthim@damt.gov.gr

 

ΠΡΟΣ : κ. Ευάγγελο Κήπου,

Mέλος Συμβουλίου Δ.Κ. Καλλιθέας

Δήμου Κατερίνης

Καλλιθέα Πιερίας

 

ΚΟΙΝ/ΣΗ : 1) κ. Σάββα Χιονίδη, Δήμαρχο Κατερίνης

ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«Πολίτες σε Δράση»

Πλ. Δημαρχείου 1 – Κατερίνη

 

2) Υπουργείο Εσωτερικών

Γενική Δ/νση Αποκέντρωσης & Τ.Α.

Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α.

Τμήμα Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α.

(για ενημέρωση – με φωτ/φα των (β΄) & (γ΄)

σχετικών

Σταδίου 27 -10183 Αθήνα

 

ΘΕΜΑ: «Έλεγχος νομιμότητας απόφασης δημοτικής παράταξης περί διαγραφής μέλους».

Σχετ.: α) Το αριθμ. 14782/28-12-2017 έγγραφό μας

β) Το αριθμ. 2/22-12-2017 έγγραφό σας

γ) Η από 27-12-2017 εξώδικη απάντηση – κλήση και δήλωσή σας

 

Σε συνέχεια του ανωτέρω (α΄) σχετικού εγγράφου, που σας κοινοποιήθηκε και κατόπιν των (β΄) & (γ΄) ομοίων, με τα οποία αιτείσθε τον έλεγχο νομιμότητας των από 21-12-2107 πρακτικών συνεδρίασης του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, καθώς και της από 28-11-2017 απόφασης της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση» περί της διαγραφής σας, αντίστοιχα, σας ενημερώνουμε ότι ισχύουν τα αναφερόμενα στο προαναφερθέν έγγραφό μας.

Συναφώς, σας γνωρίζουμε ότι, κατά την άποψη της Υπηρεσίας μας, δεδομένου ότι αυθεντική ερμηνεία των νόμων ανήκει μόνο στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μετά από σχετικό ερώτημα για πρόκληση γνωμοδότησης από τον φορέα που εξέδωσε τη σχετική νομοθεσία, όταν αυτό απαιτείται, αποφάσεις διαγραφής που εκδίδονται από δημοτικές παρατάξεις στα πλαίσια του άρθρου 79 παρ. 2 του Ν. 3852/2010, δεν αποτελούν διοικητικές πράξεις, κατά την έννοια του άρθρου 16 του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ 45/Α) «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας», δεδομένου ότι εκδίδονται από άτυπο συλλογικό όργανο, χωρίς νομική υπόσταση, τυχόν δε, αμφισβήτηση των όρων έκδοσης τους, ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Ιδιωτικού Δικαίου και δύναται να επιλυθεί ενώπιον αρμοδίων δικαστηρίων. Ακόμη και αν ήθελε θεωρηθεί ότι οι ως άνω αποφάσεις αποτελούν διοικητικές πράξεις, η παράλειψη κοινοποίησης τους ή τυχόν ελαττώματά τους, δεν θίγουν το υποστατό των πράξεων (ΣτΕ 1626/1986, Ολ 20/2009), ούτε επάγονται καταρχήν την ακυρότητά τους (ΣτΕ 2662/2004, 2343/1990), αλλά επηρεάζουν μόνο την έναρξη της προθεσμίας προσβολής τους (ΣτΕ 1624/1986) (Ευγενία Πρεβεδούρου, Γενικό Διοικητικό Δίκαιο, Μαθήματα 2013,2014, Υποστήριξη διδασκαλίας).

Κατόπιν των ανωτέρω, στα πλαίσια του σεβασμού των αρχών του κράτους δικαίου και των προβλεπομένων στο τελευταίο εδάφιο του άρθρου 79 παρ. 2 του Ν. 3852/2010, δεν είναι δυνατή η άσκηση εκ μέρους σας των καθηκόντων του Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, καθ’ όν χρόνο δεν έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί από τα αρμόδια δικαστήρια η απόφαση διαγραφής σας από τη δημοτική παράταξη «Πολίτες σε Δράση», παρέπεται δε, κατά τα προδιαληφθέντα, ότι οι αποφάσεις του ως άνω Συμβουλίου, κατά την συνεδρίασή του στις 21-12-2017 δεν παράγουν έννομες συνέπειες και σε κάθε περίπτωση αφορούν αντικείμενο που εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του.

 

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Δρ. ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΣΑΒΒΑΣ

 

Για το παραπάνω έγγραφο, ο εκλεγμένος πρόεδρος τής Κοινότητας Καλλιθέας κ. Ευάγγελος Κήπου, δια μέσω τής Pieria.tv ρωτάει τον κ. Ιωάννη Σάββα:

Πώς γράφετε για εμένα στο νέο έγγραφό σας, ότι, δεν είναι δυνατή η άσκηση εκ μέρους σας των καθηκόντων του Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας επικαλούμενος κιόλας το τελευταίο εδάφιο του άρθρου 79 παρ. 2 του Ν. 3852/2010, από την στιγμή που καταργήθηκε αυτός ο Νόμος και ενώ ΔΕΝ λάβατε τα πρακτικά διαγραφής μου, τα οποία ζητώ και εγώ από τον κύριο Χιονίδη, ο οποίος αρνείται πεισματικά να μου τα στείλει για να έχω γνώση της απόφασης;

Γράφετε ότι “καθ’ όν χρόνο δεν έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί από τα αρμόδια δικαστήρια η απόφαση διαγραφής σας από τη δημοτική παράταξη «Πολίτες σε Δράση»”. Πώς μπορώ να προσφύγω στα δικαστήρια για ανάκληση τής απόφασης από την στιγμή που δέν έχω τέτοια απόφαση στά χέρια μου; Ένα τυπικό εξώδικο του κ. Χιονίδη δέν μου λέει τίποτα, ούτε με τέτοιο εξώδικο μπορώ να προσφύγω στα δικαστήρια. Το ότι αρνείται ο κ. Χιονίδης να μου στείλει την απόφαση διαγραφής μου, γνωρίζετε καλά, τόσο εσείς κ. Ι. Σάββα όσο και ο δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης ότι παράνομα έπραξε επικαλούμενος καταργηθέντα Νόμο.

Τί έλεγε ο Νόμος τού 2010 για την διαγραφή μέλους; Ότι απαιτείται Απόφαση πλειοψηφίας του συνδυασμού. Ο νέος Νόμος τού 2014 απαιτεί τά 2/3 των μελών και κατά συνέπεια σύμφωνα με τά μέλη του Χιονίδη απαιτούνταν 19 μέλη να είναι παρόντες, συμπεριλαμβανομένων και των κοινοτικών συμβούλων Καλλιθέας οι οποίοι αγνοήθηκαν από τον κ. Χιονίδη και δέν καλέστηκαν. Υπήρξαν 19 μέλη στην απόφαση διαγραφής μου; Εάν ναί γιατί δέν μου στέλνει ο δήμαρχος τα πρακτικά; Εάν όχι, που σίγουρα είναι όχι, καταλαβαίνουμε την άρνηση του δημάρχου να μου δώσει τά πρακτικά, διότι γνωρίζει ο ίδιος ότι παρανόμησε, και την παρανομία αυτή την επικροτείτε και εσείς κύριε Σάββα διότι δέν γνωρίζετε τά πρακτικά και όμως αποφασίζετε ότι δέν μπορώ πλέον να ασκώ τά καθήκοντα τού Προέδρου τής Κοινότητας!

Γράφετε επίσης: “ότι οι αποφάσεις του ως άνω Συμβουλίου, κατά την συνεδρίασή του στις 21-12-2017 δεν παράγουν έννομες συνέπειες”! Πώς το λέτε αυτό κύριε Σάββα εφόσον δέν έχετε γνώση των πρακτικών διαγραφής μου;

Στο πρώτο σας έγγραφο κύριε Σάββα (που το έλαβα), με αποκαλείτε ΠΡΟΕΔΡΟ τής Κοινότητας Καλλιθέας, ενώ στο μετά ολίγων ημερών νέο έγγραφό σας (που έως σήμερα δέν το έλαβα) με αποκαλείτε Mέλος Συμβουλίου Δ.Κ. Καλλιθέας. Τί άλλαξε; Ποιά είναι τά νέα στοιχεία σας και με θεωρείται απλό Μέλος και όχι Πρόεδρο; Απλά, επειδή στοιχεία νέα δέν υπάρχουν, εύλογα συμπεραίνω ότι συντάσσεστε με το μέρος του κυρίου Χιονίδη τον οποίον και θα πρέπει στις 20/01 με την δικαστική εντολή που σας δόθηκε να τον θέσετε σε 5μηνη αργία για παράβαση καθήκοντος. Θα δούμε εάν θα το πράξετε λοιπόν, με τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν εις βάρος σας.

Από την Pieria.tv θα σας κρατάμε ενήμερους για την έκβαση τής υπόθεσης τόσο με το εξώδικο όσο και με την μήνυση κατά του κ. Σάββα, και να είστε βέβαιοι ότι θα έχει άσχημη κατάληξη για κάποια από τις δύο πλευρές.

 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

 

©www.Pieria.tv 2018

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο