Ο Δήμος Κατερίνης Απελευθερώνει Χώρους Στάθμευσης Που Παράνομα Κρατούσαν Καταστηματάρχες Με Διάφορα Εμπόδια.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (03-11-2021).

 

Επειδή δύσκολα θα παραδεχτούν ότι ένα ρεπορτάζ ( 1 , 2 )  που αναδεικνύει τα κακώς κείμενα γίνεται αιτία και αφορμή να κινήσει τά νήματα του Δήμου προς επίλυση προβλήματος, θα δεχτώ ότι «συνέπεσαν χρονικά» τα ρεπορτάζ μου για τις παρανομίες καταστηματαρχών (όπου με γλάστρες, ζαρντινιέρες, ποδήλατα, καφάσια κλπ, που τοποθετούσαν σε σημεία χώρων στάθμευσης παρεμπόδιζαν τους οδηγούς και την ομαλή κυκλοφορία), με την παρέμβαση του Δήμου για απομάκρυνση αυτών των εμποδίων.

Έτσι λοιπόν, συνεργεία της αρμόδιας αντιδημαρχίας επιχειρούν για την απελευθέρωση χώρων στάθμευσης και ασφαλούς διέλευσης πεζών και ατόμων με αναπηρία. Το ζητούμενο είναι εάν θα τιμωρήσουν αυστηρά όσους ανεγκέφαλους δεν συμμορφωθούν και επιχειρήσουν και πάλι να τοποθετήσουν εμπόδια εις βάρος πεζών και οχημάτων. Η παρανομία αυτή τιμωρείται με πρόστιμο 400 ευρώ βάσει νόμου του Κ.Ο.Κ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης που απέστειλε σήμερα για το επίμαχο ζήτημα.

Δήμος Κατερίνης: Απομακρύνονται ογκώδη αντικείμενα από πεζοδρόμια και θέσεις στάθμευσης.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης για την απελευθέρωση χώρων στάθμευσης, καθώς και «εμποδίων» από πεζοδρόμια για την απρόσκοπτη διέλευση πεζών, ατόμων με κινητικά προβλήματα και όρασης.

Συνεργεία της αντιδημαρχίας Αυτεπιστασίας και Κοινοτήτων, απομακρύνουν από πεζοδρόμια του αστικού ιστού γλάστρες, ζαρτινιέρες και κάθε είδους εμπόδιο που έχει τοποθετηθεί παρανόμως, από περίοικους των περιοχών.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, που ο Δήμος Κατερίνης προχωρά σε απομάκρυνση «εμποδίων» από πεζοδρόμια της πόλης, καθώς και από τμήματα δρόμων στα οποία παρανόμως τοποθετήθηκαν εμπόδια, αφαιρώντας θέσεις στάθμευσης.

Να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα, συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας κατόπιν σχετικών καταγγελιών δημοτών, κατέγραψαν δεκάδες σημεία στον αστικό ιστό, από τα οποία χρήζουν απομάκρυνσης γλάστρες, παρτέρια, ζαρτινιέρες, ενώ ενημέρωσαν σχετικά την αρμόδια διεύθυνση του Δήμου Κατερίνης.

«Οφείλουμε να σεβαστούμε τους πεζούς, να προστατεύσουμε το δημόσιο χώρο και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών, ειδικά όσων αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή όρασης», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομη τοποθέτηση γλαστρών, ζαρτινιερών ή κάθε άλλου είδους εμποδίου σε πεζοδρόμια και δρόμους, αναφέρει σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Αυτεπιστασίας και Κοινοτήτων Γιώργος Κυριακίδης. «Δώσαμε το χρονικό περιθώριο στους παραβάτες να απομακρύνουν τα εμπόδια που τοποθέτησαν στα πεζοδρόμια. Δεν ανταποκρίθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις, για αυτό και πλέον αναλαμβάνει ο Δήμος, ώστε να απελευθερώσει τους δημόσιους χώρους», είπε, σημειώνοντας πως η επιχείρηση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με την απομάκρυνση εμποδίων από οδούς και πεζοδρόμια του κέντρου.

Η τοποθέτηση ζαρτινιερών, γλαστρών ή όποιου άλλου αντικειμένου σε δημόσιους χώρους στάθμευσης και πεζοδρόμια, είναι παράνομη και για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο. Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αστυνομία ζητά τη συνδρομή και τη βοήθεια των πολιτών με σχετικές επισημάνσεις, παρατηρήσεις και καταγγελίες, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 23510 31000 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι φωτογραφίες από το δελτίο τύπου τού Δήμου Κατερίνης.

 

www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο