Πρόταση Κουκοδήμου να Ονομαστεί Δρόμος της Παραλίας ως Dragan Markovic Palma.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

του Γιώργου Οικονομίδη

(Freelance Journalist – Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος)

www.Pieria.tv (30-10-2021).

 

Μέγα ευεργέτη για την Πιερία χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος τον Σέρβο επιχειρηματία και αμφιλεγόμενο πολιτικό Dragan Markovic «Palma» και πρότεινε εχθές Παρασκευή 29/10/2021 στο δημοτικό συμβούλιο να δοθεί το όνομά του Σέρβου σε παραλιακό δρόμο. Αγνοεί μάλλον ο δήμαρχος το γεγονός ότι ο… «ευεργέτης Πάλμα» βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα για κατηγορίες εναντίον του για πορνεία ανήλικων κοριτσιών και ότι τις «πάσαρε» σε διάφορους κρατικούς και δημοτικούς αξιωματούχους ενώ εικάζεται ότι τους κατέγραφε για να τους έχει στο χέρι με κάθε εκβιασμό, σύμφωνα με Σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Ο «Πάλμα» (Πάλμα είναι το παρατσούκλι του) αρνείται τις κατηγορίες που του απέδωσε η αντιπρόεδρος του Σερβικού κόμματος «Ελευθερία και Δικαιοσύνη» Μαρίνικα Τέπιτς, αυτό όμως θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη, στην οποίαν, μετά από εισαγγελική εντολή στην αστυνομία, έδωσε κατάθεση ο αμφιλεγόμενος Σέρβος πολιτικός και δήμαρχος της Jagodina.

Κόμματα, ΜΚΟ και πολιτικοί της Σερβίας προτρέπουν τους αξιωματούχους να διερευνήσουν τις καταγγελίες για υποκίνηση πορνείας ανήλικων κοριτσιών και γυναικών στη Jagodina και την εικαζόμενη ανάμειξη του Ντράγκαν Μάρκοβιτς «Πάλμα» και άλλων ανώτερων αξιωματούχων.

Σε γραπτή του δήλωση ο «Πάλμα», υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, ανέφερε τα εξής: «Όλα αυτά είναι ψευδείς κατηγορίες, φαντασιώσεις, και έχω αρνηθεί τα πάντα και έχω παράσχει έγκυρα επιχειρήματα. Το τελευταίο ψέμα που είπε η Marinika Tepić είναι ότι το κινητό τηλέφωνο που περιέχει τις φωτογραφίες των γυμνών κοριτσιών ανήκει σε έναν συνεργάτη μου. Ωστόσο, η γυναίκα της οποίας το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε από την αστυνομία είναι μέλος ενός κόμματος της αντιπολίτευσης».

Ο Κώστας Κουκοδήμος θεωρεί τον Πάλμα μέγα ευεργέτη της Πιερίας αλλά ο Σέρβος πρύτανης Μίσα Γιοβάνοβιτς δήλωσε για τον Ντράγκαν Μάρκοβιτς «Πάλμα» ότι: «τον γνωρίζω από καιρό, μπορώ να πω μόνο ότι είναι ένας από τους πιο ανήθικους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου». Κώστα Κουκοδήμο, μήπως βιάζεσαι να προτείνεις κάτι τέτοιο ενώ θα έπρεπε να περιμένεις να αποφανθεί πρώτα η Σερβική δικαιοσύνη για την αθωότητά ή την ενοχή του «Πάλμα»; Εννοείται ότι ευχόμαστε να μήν ισχύουν αυτές οι κατηγορίες διότι τότε και το ταξίδι σας στην Σερβία με την φιλοξενία Πάλμα θα βρεθεί στο “στόχαστρο”.

Εάν κάποιος θελήσει να μάθει την ιστορία τού δρόμου, πόση τιμή μπορεί να περικλείει το όνομα τούτο που είναι υπό εισαγγελική έρευνα σε τέτοιου είδους κατηγορίες; Πώς θα δεχθεί κάποιος την πρόταση του δημάρχου Κατερίνης να δοθεί το όνομα κάποιου στον παραλιακό δρόμο όταν ο «Πάλμα» τον Νοέμβριο του 2011 καταδικάστηκε από το Πρώτο Βασικό Δικαστήριο στο Βελιγράδι για «σοβαρές διακρίσεις» που ορίστηκαν ως «υποκίνηση ανισότητας, μίσους και μισαλλοδοξίας λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού»; Επίσης, ο Μάρκοβιτς «Πάλμα», ήταν αξιωματούχος του Κόμματος «Σερβική Ενότητα» μέχρι το 2004, με επικεφαλής τον περιβόητο Σέρβο παραστρατιωτικό ηγέτη και γκάνγκστερ Ζέλικο «Αρκάν» Ραζνάτοβιτς. Αυτόν τον Πάλμα θεωρείς μέγα ευεργέτη της Πιερίας κύριε Κουκοδήμο;

Ποιος είναι τελικά ο Πάλμα, ο επιχειρηματίας τούτος αλλά και αμφιλεγόμενος πολιτικός μικρού και ασήμαντου κόμματος; Επειδή φέρνει κάποιους Σέρβους τουρίστες στην Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης, όπου και τους «χειραγωγεί» με προπαγανδιστική προεκλογική καμπάνια για να ψηφίζουν το κόμμα του; Γιατί κύριε Κουκοδήμο το κάνεις αυτό; Ξεπληρώνεις μήπως «γραμμάτια» ανταπόδοσης της φιλοξενίας του Σέρβου όπου την ώρα που η Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή πνιγόντουσαν από τις πλημμύρες εσύ και η συνοδεία σου περνούσατε «ζάχαρη» στο ξενοδοχείο του στην Jagodina Σερβίας;

Θα εισηγηθείς μήπως κύριε Κουκοδήμο και για κάποια οικόπεδα φιλέτα της Παραλίας να περάσουν στον Σέρβο φίλο σου; Δεν θα πάψουν τα ερωτήματα και θα πρέπει να απαντήσεις στους δημότες που σου έδωσαν με την ψήφο τους τον δημαρχιακό θώκο για να υπηρετήσεις τον Δήμο και τους δημότες και όχι Σέρβους επιχειρηματίες.

Μη ξεχνάτε κύριοι της πιθανής επιτροπής, ότι, για την ονομασία του δρόμου (σύμφωνα με τον νόμο): «πριν την διαβούλευση των μελών της Επιτροπής, μπορεί να παραστεί κατά την συνεδρίαση και να παρουσιάσει τις απόψεις του ή να καταθέσει υπόμνημα, κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης. Μετά την αποχώρηση των πολιτών, ακολουθεί η μυστική συνεδρίαση της Επιτροπής». Μην τολμήσετε λοιπόν να αποκλείσετε τους πολίτες να εκφέρουν άποψη και πρόταση αφού πρώτα κάνετε γνωστό στους πολίτες την σύσταση επιτροπής και τους καλέσετε να εκφέρουν άποψη, διότι:

Με την νέα ονομασία του δρόμου (και πάλι σύμφωνα με τον νόμο): «Αναγκαία καθίσταται η ενημέρωση δημοτών, υπηρεσιών και επιχειρήσεων, για την ονομασία ή μετονομασία οδού κλπ, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου καθώς και κάθε άλλου πρόσφορου μέσου ή τρόπου».

Να ενημερώσετε λοιπόν τους δημότες πρίν κάνετε τις εν λόγω ενέργειες.

 

©www.Pieria.tv – 2021

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2021
Μοιραστείτε το Άρθρο