ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(29-07-2019)

 

Το ρεπορτάζ αυτό απευθύνεται περισσότερο σε όσους έλαβαν πρόστιμα τού Κ.Ο.Κ. από τον Δήμο Κατερίνης όπου στις κλήσεις δέν αναγράφονται σωστά τά στοιχεία ή δέν είχαν όχημα στην κατοχή τους τις ημερομηνίες τών παραβάσεων.

Ένα έγγραφο από τακτική συνεδρίαση τού Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης τον Μάρτιο τού 2016, έρχεται να επιβεβαιώσει τα ρεπορτάζ τού Γιώργου Οικονομίδη και της διαδικτυακής Pieria.tv

Όχι δηλαδή πως χρειαζόταν το έγγραφο αυτό, εφόσον υπάρχει Νόμος που ακυρώνει κάποια πρόστιμα για παράβαση τού Κ.Ο.Κ., αλλά με τούτη την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση τού Δημοτικού Συμβουλίου το 2016, δικαιώνονται αρκετοί συμπολίτες μας σήμερα 2019 που ο Δήμος τούς αναστάτωσε αδίκως, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών έσπευσαν από φόβο να πληρώσουν κάποια πρόστιμα ενώ δεν θα έπρεπε.

Ουδέποτε θα υποστήριζα να μην πληρωθούν πρόστιμα αποδεδειγμένης παράβασης τού Κ.Ο.Κ., σ’ αυτό όμως που εστιάζω είναι τα άδικα και παράνομα πρόστιμα από τον Δήμο Κατερίνης κατά πολιτών όπου δεν θα πρέπει να πληρωθούν και ο Δήμος θα πρέπει να «συνέλθει» επιτέλους και να αποδώσει δικαιοσύνη διαγράφοντας τα πρόστιμα που απέστειλε αυτές τις ημέρες για παραβάσεις πρό 10, 20, και 25 ετών.

Συγκεκριμένα, τάραξαν τά λιμνάζοντα νερά και αναστάτωσαν τον Δήμο Κατερίνης τα αποκλειστικά ρεπορτάζ μου (βλέπε στο τέλος τού άρθρου) που αφορούσαν αποστολές προστίμων από τον Δήμο σε πολίτες όπου στο παρελθόν 10ετίας και 20ετίας αλλά και 25ετίας υπέπεσαν σε παραβάσεις τού Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και περισσότερο για παράνομη στάθμευση, ή που δεν παρανόμησαν οι ίδιοι με τα οχήματά τους αλλά σε αυτούς απέστειλε τα πρόστιμα ο Δήμος.

Όπως έκανα γνωστό, κάποια εκ των προστίμων, εάν δεν παραγράφηκαν λόγω παρέλευσης χρόνου, μπορούν να ακυρωθούν εάν στην κλήση δεν αναγράφονται επακριβώς τά στοιχεία τού οδηγού.

Αυτό –πέραν τού υπάρχοντος Νόμου– επιβεβαιώνεται και με την απόφαση τού Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης για διαγραφή προστίμων λόγω ελλείψεως επακριβών στοιχείων στην κλήση, ή ότι και αυτό έχει σημασία από λάθος εστάλη πρόστιμο στον προηγούμενο ιδιοκτήτη οχήματος ο οποίος το μεταβίβασε ή το πούλησε σε άλλον δίχως να το λάβει αυτό υπ’ όψιν ο Δήμος.

Ας δούμε κατ’ αρχήν την απόφαση τού Δήμου το 2016 καθώς και κάποια εκ των προστίμων που διέγραψε από πολίτες για τους παραπάνω λόγους, όπου μετά από έλεγχο στο Τμήμα Συγκοινωνιών Κατερίνης εντόπισαν λάθη στην βεβαίωση προστίμων τού Κ.Ο.Κ. για τα Τέλη Στάθμευσης. Ομολογούν δε, ότι, το λάθος οφείλεται στην παραλαβή λανθασμένων στοιχείων από το ΚΕ.Π.Υ.Ο. (Κέντρο Πληροφορικής Υπουργείου Οικονομικών).

Ομόφωνα λοιπόν αποφάσισε το Δ.Σ. τού Δήμου Κατερίνης την διαγραφή προστίμων για τους λόγους αυτούς που αναγράφονται στα παρακάτω έγγραφα μερικών από τα τόσα πρόστιμα που έχω στην διάθεση μου. Αυτά όμως έγιναν το 2016 ενώ σήμερα με ίδιες περιπτώσεις ο Δήμος αυτοαναιρείται και αδιαφορεί στις διαμαρτυρίες τών πολιτών που τους επιβάλλονται αδίκως τέτοια πρόστιμα.

Παρακάτω γίνεται διαγραφή προστίμου επειδή από λάθος δέν αναγνώρισε ο Δήμος την μεταβίβαση ή την πώληση τού αυτοκινήτου σε τρίτο και απέστειλε τα πρόστιμα στον προηγούμενο ιδιοκτήτη, κάτι που δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα αυτό το λάθος όπως αποδεδειγμένα δημοσίευσα με στοιχεία που επιζητούν δικαίωση.

Γράφουν συγκεκριμένα ότι, “διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης (του οχήματος) από 08/01/2009 έως 08/11/2012 είναι η ****** Σοφία, (αντί δηλαδή τού ******* Αναστάσιου όπου απέστειλαν το πρόστιμο), κλπ.

Τώρα ας δούμε και κάποια ελλιπή στοιχεία όπου δεν αναγράφεται από τον υπάλληλο τής Δημοτικής Αστυνομίας η οδός ή ο αριθμός ή και καθόλου η τοποθεσία παράβασης, ενώ παρανόμως έστειλαν πρόστιμα στους οδηγούς.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΩΝΥΜΟ

Παρακάτω δέν αναγράφεται κανένα στοιχείο στην θέση “Περιγραφή”

(Η καταγγελία γίνεται επώνυμα γι’ αυτό δέν κάλυψα τα προσωπικά στοιχεία)

Απομένει λοιπόν να καταλάβει ο Δήμος Κατερίνης το λάθος του και να αποδώσει δικαιοσύνη διαγράφοντας τά πρόστιμα που δεν ανήκουν στους παραλήπτες.

Επίσης, κάποια απειλητικά τηλεφωνήματα και φωνασκίες που κάνουν κάποιοι σε τρίτους που αναδημοσιεύουν τά ρεπορτάζ μου, δίχως να έχουν το θάρρος να τηλεφωνήσουν απ’ ευθείας σ’ εμένα, καλό θα είναι να “λουφάξουν” διότι δέν είμαι αυτός που νομίζουν εφόσον δέν υπολογίζω τίποτα μπροστά στην ανάδειξη τής αλήθειας ώς έντιμος δημοσιογράφος. Όποιος απειλεί, επόμενο είναι ότι έχει χ*****η την φωλιά του. Ας προσέξει λοιπόν ο ίδιος τυχόν επερχόμενες αποκαλύψεις μου.

 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 4.099 ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΡΟ 20ετίας ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΈΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ;

«ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο…» ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΧΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΔΙΧΩΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΤΟΥ OPEN.tv ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο