2η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΟΝ ΚΗΠΟΥ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Μ.Θ.

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(02/01/2018)

 

Η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση τού Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας Κατερίνης έγινε σήμερα 2 Ιανουαρίου 2018 με τον Κωνσταντίνο Πολυχρόνη που διορίστηκε ώς ο νέος πρόεδρος τής Κοινότητας από τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη στην θέση τού Ευάγγελου Κήπου.

Ο κύριος Χιονίδης «επιμένει να ρίχνει λάδι στην φωτιά και δεν παραδέχεται το σφάλμα του», καταγγέλλουν κάτοικοι τής Καλλιθέας Κατερίνης, στο να διορίσει τον κ. Πολυχρόνη στην θέση τού κ. Κήπου, για τον λόγο ότι ο Ευάγγελος Κήπου άσκησε αυστηρή κριτική στον δήμαρχο και στον Δήμο Κατερίνης για την κωλυσιεργία στο να εγκρίνει αιτήματα τής Κοινότητας Καλλιθέας που χρίζουν άμεσης ανάγκης για τους κατοίκους τού χωριού. Τέτοια κριτική ο κύριος δήμαρχος δεν την άντεξε και διέγραψε, παράνομα όπως τον καταγγέλλουν, τον κύριο Κήπου από τον συνδυασμό «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ

Η πρώτη συνεδρίαση τού Τοπικού Συμβουλίου εστέφθη με αποτυχία εφόσον δεν υπήρξε απαρτία μελών με συνέπεια να μετατεθεί για επανάληψη σήμερα 2 Ιανουαρίου, στην αυγή τής νέας χρονιάς του 2018. Και αυτή όμως η συνεδρίαση δεν μπόρεσε να συμπληρώσει τα απαιτούμενα μέλη. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, τα λιγοστά μέλη προσήλθαν κανονικά στην ώρα τους, στις 3 το απόγευμα, και κατευθύνθηκαν και πάλι στην αίθουσα του γραφείου τού ΟΓΑ, εφόσον δεν έχουν δικαίωμα να συνεδριάσουν στο γραφείο τού προέδρου τής Κοινότητας, με εκλεγμένο πρόεδρο τον κ. Κήπου.

Σεβόμενος τον θόρυβο που δημιουργείται με την απαράδεκτη αυτή υπόθεση, και να μην οξύνω παραπάνω τά πράγματα, δεν έβαλα κάμερα στην αίθουσα όπως δικαιούται ο δημοσιογράφος, αλλά διακριτικά πήρα τά πλάνα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Υπενθυμίζω ότι, στην πρώτη συνεδρίαση υπήρξαν στον χώρο και 2 αυτοκίνητα τής Ασφάλειας προς αποφυγήν τυχόν επεισοδίων, κάτι που δεν έγινε και ούτε θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο όπως μου δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος Καλλιθέας Βαγγέλης Κήπου. Σήμερα 2 άνδρες τής Ασφάλειας προσήλθαν στις 2 η ώρα να επιθεωρήσουν τον χώρο και την δραστηριότητα των κατοίκων, όπου και πάλι αποχώρησαν άπραγοι εφόσον οι κάτοικοι απαξίωσαν, όπως δηλώνουν, την παρουσία του κ. Πολυχρόνη και των σύν αυτώ.

Εντύπωση κάνει η απαράδεκτη πράξη ενός Κοινοτικού συμβούλου, και εκπρόσωπου* τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Αθανάσιου Μπικηρόπουλου, ο οποίος με περίσσιο εγωϊσμό και «ζαμανφουτισμό» στάθμευσε το αυτοκίνητό του ακριβώς στην μέση τού δρόμου, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, με συνέπεια την παρακώλυση της κυκλοφορίας ενώ θέσεις στάθμευσης πέριξ τής Κοινότητας υπήρξαν με το παραπάνω.

Αυτό σχολιάστηκε αρνητικά από τους θαμώνες των γύρω καταστημάτων, ενώ μας αποδεικνύει η στάση αυτή τού συμβούλου, ότι η παρανομία εξακολουθεί και στους συμβούλους του, μη λογαριάζοντας τους Νόμους τού ΚΟΚ (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας). Το αποδεικτικό στοιχείο (υπάρχει και σε βίντεο) στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης Αρχής για τυχόν πρόστιμα και παρατηρήσεις στον εν λόγω «ζαμανφουτίστα».

Ο  Αθανάσιος Μπικηρόπουλος ενώ μπαίνει στην Κοινότητα αφού στάθμευσε παράνομα:

Ο  Αθανάσιος Μπικηρόπουλος ενώ βγαίνει από την Κοινότητα κατευθυνόμενος στο αυτοκίνητό του:

Ο  Αθανάσιος Μπικηρόπουλος ενώ μπαίνει στο αυτοκίνητό του να φύγει:

Πέραν τούτου, ερωτήσεις που δέχθηκα από κατοίκους Καλλιθέας, είναι με ποια ιδιότητα παρευρέθησαν δύο συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Χιονίδη στην συνεδρίαση, όπου ο ένας εξ’ αυτών είναι μισθωτός εντεταλμένος σύμβουλος Πρασίνου και Καθαριότητος, και πρόσφατα διορισμένος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, και ο άλλος μισθωτός εντεταλμένος σύμβουλος τής ΔΕΥΑΚ, πρόσφατα διορισμένος, δηλαδή καμιά σχέση με την Κοινότητα Καλλιθέας και τούς κατοίκους της.

Ο κύριος Πολυχρόνης Κωνσταντίνος, που διορίστηκε από τον δήμαρχο ώς ο νέος πρόεδρος Κοινότητας Καλλιθέας, δεν έχει ούτε κλειδιά τής Κοινότητας και τού ανοίγει η υπεύθυνη τού γραφείου του ΟΓΑ στην Κοινότητα, όπου και κλειδώνει πάλι την Κοινότητα πρίν από τις 3 και μισή η ώρα διότι πέραν τής ώρας αυτής εάν παρευρίσκονται στην Κοινότητα αυτό αποτελεί αδίκημα, κάτι που δεν ισχύει για τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο, όπως ενημερώθηκα από τον κ. Κήπου.

Γιατί δεν διαθέτει κλειδιά τής Κοινότητας ένας πρόεδρος, όπως καθ’ υπόθεσιν είναι ο κύριος Πολυχρόνης; Γιατί απλούστατα, σύμφωνα και με τον κ. Ευάγγελο Κήπου, ο νόμιμος και εκλεγμένος πρόεδρος παραμένει ο κ. Κήπου, και κατέχει νόμιμα τά κλειδιά τής Κοινότητας έως ότου του αποσταλούν τά πρακτικά διαγραφής του, κάτι που το ζητά επανειλημμένως από τον δήμαρχο αλλά έως και σήμερα τέτοιο έγγραφο διαγραφής του δεν του έστειλε ο κύριος Χιονίδης.

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ σε απάντησή της στο εξώδικο που τής έστειλε ο κύριος Κήπου, αποκαλεί τον Ευάγγελο Κήπου ώς ΠΡΟΕΔΡΟ Συμβουλίου Δ.Κ. Καλλιθέας, πράγμα που σημαίνει πως αναγνωρίζει πρόεδρο τον κ. Κήπου. Την απάντηση αυτή την στέλνει προς τον κ. Σάββα Χιονίδη, δήμαρχο Κατερίνης και την Κοινοποιεί στον κ. Κήπου και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος Ευάγγελος Κήπου απέστειλε πρόσκληση συνεδρίασης τού Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, στους κυρίους:

Τζήμα Δημήτριο,

Πολυχρόνη Κωνσταντίνο,

Μπικηρόπουλο Αθανάσιο,

Αργυρόπουλο Γεώργιο,

ενώ κοινοποίησε την Πρόσκληση και στον δήμαρχο κύριο Σάββα Χιονίδη.

Το θέμα τής πρόσκλησης είναι για την τακτική συνεδρίαση τού τοπικού συμβουλίου τής Δ.Κ. Καλλιθέας, που θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα αυτές τίς ημέρες με το έγγραφο τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης τού Νομού Πιερίας.

Στο έγγραφο που προανέφερα όπου και αποκαλείται ώς πρόεδρος ο κύριος Κήπου, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, «εν όψει τής δημοκρατικής αρχής και του παρεπόμενου δικαιώματος κάθε πολίτη να πληροφορείται ότι τον αφορά άμεσα ή έμμεσα», παρακαλείται ο κύριος δήμαρχος να αφήσει τον κ. Κήπου να έχει πρόσβαση στο έγγραφο διαγραφής του, για να μπορεί να προσφύγει στα αρμόδια Δικαστήρια, όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμά του, ενώ ενημερώνει τον αιτούντα ότι «δεν εμπίπτει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τής Υπηρεσίας τους ο έλεγχος νομιμότητας αποφάσεων διαγραφής» του. Παράλληλα, επισημαίνεται στο έγγραφο, ότι: «Περαιτέρω, καθίσταται σαφές ότι δεν μπορεί να συνεχίσει (σ.σ. ο κύριος Κήπου) να ασκεί τά καθήκοντα τού Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας, διαγραφείς από το συνδυασμό με τον οποίο εκλέχθηκε, σύμφωνα με τη ρητή διατύπωση του τελευταίου εδαφίου του άρθρου 79 παρ. 2 του Ν. 3852/2010, ακόμη και στην περίπτωση που τίθεται εν αμφιβόλω η νομιμότητα τής διαγραφής του και προσβληθεί ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, μέχρι την έκδοση δεσμευτικών δικαστικής απόφασης επί του ζητήματος αυτού».

Σε επικοινωνία μου με τον κύριο Κήπου για την εν λόγω παράγραφο τού εγγράφου, μου δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να θέσει εαυτόν σε αργία, σύμφωνα και με τον παραπάνω νόμο, όταν όμως λάβει επίσημα τα πρακτικά διαγραφής του όπως δικαιούται από τον νόμο, και θα παραμείνει σε αργία έως την τελεσίδικη απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου στο οποίον και θα προσφύγει.

ΣΗΜ:. Ο εν λόγω παραπάνω νόμος Ν. 3852/2010 δέν τηρήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Κήπου, και κατά συνέπεια η απόφαση που πάρθηκε από τον κ. Χιονίδη, την οποία όμως δέν την απέστειλε στον κ. Κήπου, δέν πληρεί τις προϋποθέσεις τού εν λόγω Νόμου και είναι άκυρη και παράνομη. Άρα, συνεχίζει ο Ευάγγελος Κήπου να ασκεί τά καθήκοντά του στην Κοινότητα Καλλιθέας ώς ο νόμιμος εκλεγμένος πρόεδρος.

Το παραπάνω έγγραφο το υπογράφει ο συντονιστής τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ.Θ. κύριος Ιωάννης Σάββας. Υπενθυμίζω ότι, ο κύριος Σάββας είναι ο ίδιος που έλαβε εντολή (διαταγή) από τον περασμένο κιόλας Οκτώβριο (2017) να θέσει σε αργία τον δήμαρχο κ. Σάββα Χιονίδη και τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Ίτσιο για την καταδικαστική απόφαση τού δικαστηρίου (εκτός τής 5μηνης φυλάκισης τους με αναστολή) σε 5μηνη αργία καθηκόντων για παράβαση καθήκοντος αμφοτέρων, κάτι που έως τώρα δεν το έκανε ο κύριος Ι. Σάββας ενώ δέχτηκε εξώδικο από δικηγόρο για να προβεί στην εκτέλεση εντολής τού Δικαστηρίου.

Η διαμάχη αυτή που συνεχίζεται, παρακολουθείται από την διαδικτυακή www.Pieria.tv προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων δημοτών και όχι μόνο.

* Από τον ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, διευκρινίζεται ότι, ο κ. Αθανάσιος Μπικηρόπουλος δέν είναι εκπρόσωπος τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, όπως αναγράφεται στο ρεπορτάζ, αλλά ήταν μέλος του συνδυασμού “Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ” με επί κεφαλής τον κύριο Γιαννούλη ο οποίος στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

 

©www.Pieria.tv – 2017

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
Μοιραστείτε το Άρθρο