ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ 300% ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

Μοιραστείτε το Άρθρο

 

 

Ρεπορτάζ Γιώργος Οικονομίδης

www.Pieria.tv

(14-08-2019)

 

Τελειωμό δεν έχουν τα ειδοποιητήρια οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης για παλαιά πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε πολίτες τής Πιερίας.

Μέχρις εδώ «όλα καλά», και εφόσον ευσταθούν τά πρόστιμα θα πρέπει αναμφιβόλως να πληρωθούν δίχως δικαιολογίες. Όταν όμως κάπου «σκοντάφτουν» από αμέλεια και αδικαιολόγητα λάθη των υπαλλήλων τού Δήμου, τότε τί γίνεται;

Δεν σταμάτησα να δημοσιεύω τά πρόστιμα που ο Δήμος Κατερίνης έστελνε και στέλνει για παράνομες σταθμεύσεις πρό 20ετίας και 25ετίας (βλέπε συνδέσμους στο τέλος τού άρθρου). Αυτά μου τά ρεπορτάζ «ταρακούνησαν» την Δημοτική αρχή και σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο τους έκαναν αναφορά στα δημοσιεύματά μου και στο όνομά μου. Το δημοσιογραφικό μου κέρδος θα είναι εάν επέλθει το ποθητό αποτέλεσμα για αποκατάσταση τυχόν αδικίας ή και… παρανομίας(!) από πλευράς τού Δήμου.

Πώς όμως να παραβλέψω τόσες καταγγελίες που μου έρχονται και αφορούν τον οργασμό προστίμων τού Δήμου σε πολίτες και μάλιστα με υπέρογκες προσαυξήσεις; Προσφάτως νέα καταγγελία με αναγκάζει να επανέλθω. Πρόκειται για μία κάτοικο των Νέων Πόρων Πιερίας.

Η κυρία Μαρία, μετά από αγώνα και πολύ… «πονοκέφαλο» από τον Δήμο Κατερίνης, αναγκάστηκε για να βρεί το δίκιο της να κάνει καταγγελία στον «Συνήγορο τού Πολίτη».

Στην αναφορά της στην Ανεξάρτητη Αρχή, υποστηρίζει ότι, πέρυσι, το 2018, έλαβε με αρ. 19080/07-06-2018, ειδοποίηση οφειλής προς τον Δήμο, για τά έτη 1994 έως 1999, με κεφάλαιο 3.838 ευρώ ενώ με τις προσαυξήσεις ανήλθε στο ποσό των 11.515 ευρώ!!!

Οι οφειλές αφορούσαν τα παραπάνω έτη ενώ -όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα- καμιά ειδοποίηση δεν της εστάλη για τις οφειλές αυτές ούτως ώστε να τις πληρώσει δίχως να επιβαρυνθεί την προσαύξηση των 7.676 ευρώ!!!

Πέρυσι, η κυρία Μαρία μέσω τού δικηγόρου της, κατέθεσε στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ανακοπή οφειλών όπου και το κοινοποίησε και στον Δήμο Κατερίνης αιτούμενη την επανεξέταση των οφειλών της με την αιτιολογία ότι δεν τηρήθηκαν οι σχετικές διατάξεις τού ΚΕΔΕ. Πέραν τούτου, η κυρία Μαρία στις 4 Μαρτίου 2000 προέβη σε ρύθμιση των οφειλών της προς τον Δήμο Κατερίνης και κατά συνέπεια έπρεπε στην ρύθμιση να συμπεριληφθούν και οι εν λόγω οφειλές.

Κάποιες εκ των οφειλών που αναφέρονται στο ειδοποιητήριο τού Δήμου, έχουν πληρωθεί στο παρελθόν από την κυρία Μαρία όπου και προσκόμισε στον Δήμο αποδεικτικά στοιχεία πληρωμής από το Δημόσιο Ταμείο. Για τις εν λόγω όμως οφειλές τίθεται και θέμα παραγραφής, όπως επισημαίνει η καταγγέλλουσα, διότι πέρασε η 20ετία από την ημερομηνία βεβαίωσης των οφειλών σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 6 τού Α.Ν. 344/1968.

Ο Δήμος Κατερίνης όμως δεν σταματά εκεί. Στέλνει και δεύτερη ειδοποίηση στις 2 Ιουλίου 2019 δίχως όμως να απαντήσει στην προηγούμενη αίτηση τής κυρίας Μαρίας για επανεξέταση των οφειλών της. Αναγκάζεται λοιπόν η κυρία Μαρία να επισκεφθεί τον Δήμο για εξηγήσεις. Αντί των εξηγήσεων όμως, τής παρέδωσαν αντίγραφο τής απορριπτικής απάντησης τους στην περυσινή αίτηση της, την οποίαν απάντηση όμως την απέστειλαν σε λάθος διεύθυνση εδώ στην Κατερίνη και όχι στην πραγματική της διεύθυνση στους Νέους Πόρους όπως στέλνουν πάντοτε τά ειδοποιητήρια οφειλής. Παράλληλα, όταν μια τέτοια απάντηση πέφτει σε λάθος χέρια τής λάθος διεύθυνσης αποστολής, τότε τίθεται και θέμα προσωπικών δεδομένων που εκτίθενται στον οποιονδήποτε πέραν τού ενδιαφερομένου. Σ’ αυτό υπαίτιος είναι ο Δήμος Κατερίνης.

Αυτή την ανοησία, την αδιαφορία, την αμέλεια ίσως και την υπαιτιότητα κάποιων υπαλλήλων τού Δήμου, την κατήγγειλε η κυρία Μαρία και έλαβε γνώση ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ζητώντας του περαιτέρω βοήθεια. Ένα λιθαράκι τής βοήθειας πιθανόν να τίθεται και με αυτή την δημοσιοποίηση από την Pieria.tv διότι αυτό τα ευτράπελο τού Δήμου Κατερίνης κατάντησε εφιάλτης για πολλούς δημότες και πολίτες τού Νομού μας.

Κάποτε θα πρέπει να μπει φρένο σε όλο αυτό το «παρατράγουδο».

Ακολουθεί η αναφορά στον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 4.099 ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΡΟ 20ετίας ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΈΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ;

«ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο…» ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΧΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΔΙΧΩΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΤΟΥ OPEN.tv ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ

 

Συνεχίζω κόντρα σε όσα δεν συμβαδίζουν με το συμφέρον τού λαού τής Πιερίας, αναδεικνύοντας την αλήθεια ενάντια στο καλλιεργημένο ψεύδος! Όποιο και να ‘ναι αυτό, απ’ όπου και να προέρχεται…!

«Δεν παραβιάζω κάποιους κανόνες, προσπαθώ όμως να είμαι δυνατός θέτοντας τούς δικούς μου κανόνες».

©www.Pieria.tv – 2019

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2019
Μοιραστείτε το Άρθρο